Piti nuolaista ennenkuin tipahtaa ja luulla, että jalkaongelmat voisi ehkä olla selätetty, mutta eihän elämä voi olla ikinä niin helppoa...  Tänä aamuna Dracu alkoi ontua todella voimakkaasti ja soitin heti koulun jälkeen Eläinlääkäriasema Aistiin. Päästiin samalle illalle ortopedin vastaanotolle - oli hemmetin hyvä tuuri kun kys. lääkäri ottaa vastaan vain tiistaisin ja joku oli juuri perunut oman aikansa niin päästiin sille. Lääkäri oli Mikael Morelius. Hän sitten tutki Dracun läpikotaisin ja löysikin todella vahvoja kipureaktioita joita ei olla kyllä ennen löydetty. Nukutettiin vielä Dracu kun se ei antanut kunnolla kääntää kipeää jalkaansa ja lääkäri tutki sitten vielä todella tarkkaan takajalat kun Dracu oli nukahtanut. Otettiin vielä röntgenkuvat ja vertailliin niihin vanhoihin kuviin. Lääkäri äätyi lopulta sitten seuraavanlaiseen diagnoosiin:

"Vasen polvinivel aristaa ojennuksessa, nivelneste lisääntynyt, sivuside paksuuntunut ja pieni "vetolaatikkoliike" havaittavissa. Nämä viittaavat osittaiseen etummaisen ristisiteen vaurioon.

Koska Dracu liikkuu levossa puhtaasti omistajan mukaan ja takaraajoissa on lihassymmetria jatketaan 2 viikon levolla, jonka jälkeen lisätään asteittain lenkkeilyä. Mikäli ontuminen palaa lenkkeilyn lisäämisen johdosta suosittelen leikkausta. Jos ontuminen pysyy poissa normaali lenkkeilystä huolimatta voi kokeilla aluksi varovaista vapaana pitoa, asteittain vapauden pidon lisäystä.

Seuratkaa myös ettei Dracu lepuuta vasempaa takajalkaa seistessä.

Mikäli tuntuu ettei ontuminen selvästi ole poissa tai vähentynyt noin 4 viikossa, suosittelen leikkausta" 

 

Kysyin lääkäriltä että voiko Dracu parantua tästä kunnolla ja jatkaa aktiivisen harrastuskoiran elämää (agility & pk) ja lääkäri sanoi että voi olla ettei Dracun jalka koskaan parane kunnolla ja agility-yms. haaveet saa jäädä. Tietenkin se voi myös parantua, mutta ei saa toivoa liikaa. Kuulemma koirat joilla on leikattu ristiside elävät hyvää ja normaalia kotikoiran elämää mutta leikkaus ei periaatteessa paranna vammaa ja jalasta ei tule yhtä hyvää kuin normaalisti. Toivotaan nyt että vamma paranisi itsestään.

Eipä olleet ihan sellaisia uutisia jotka olisin halunnut mutta helpottaa paljon kun on selvä diagnoosi ja kunnollinen hoitosuunnitelma! Jatketaan tästä sitten aina viikko kerrallaan ja katsellaan mitä tulevaisuus tuo tullessaan.