Nyt on kevään reissut (Yhdysvallat & Rooma) reissattu ja edessä häämöttää aktiivinen kisa -ja treenikevät + kesä! Kaikenlaista pitäisi treenata joten jonkinlainen suunnitelma olisi hyvä olla...

Tulevana viikonloppuna lähdetään paimentamaan Danten kasvattajalle Kiteelle ja sunnuntaina on vielä Joensuussa agilitykisat. Dante on varmasti taas (vaihteeksi) ihan jumissa joten pitää hieroa se kevyesti tänään ja kunnolla läpi joko to tai pe. Pitäisi käyttää Dante osteopaatilla ja varata taas muutama hieronta omalta hierojalta tänä keväänä ja erityisesti ennen agin SM-kisoja.

Oikea koitos onkin sitten ensi viikon lauantaina kun meillä on Danten kanssa pitkästä aikaa viestikoe. Paukut näyttäisi olevan kunnossa, pitää tehdä muutama ampuminen namiruudun kanssa vielä. Ollaan Emmin kanssa alustavasti päätetty, että tällä viikolla tehtäisi pitkät odotukset-treeni ja ensi viikolla puhdas motivaatiotreeni. Esineruutua ei olla tehty sitten luoja tietää milloin mutta Dantella ei ole koskaan ollut tämän kanssa ongelmia joten eiköhän yksi muistutustreeni riitä. Kriittisin on tietty se tottis, joka on ihan kauheessa jamassa... Jättöliikkeitä pitäis kerrata, estenoutoja ei olla tehty aikoihin eikä ne ole koskaan olleet Danten vahva puoli. Jos pääsisi nyt kahdesti edes pk-kentälle tekemään hyppyjä ennen kisoja. Eteenmeno on tietty se varma 0, Dante ei vaan osaa sitä enkä mä osaa opettaa. Saattaa juosta kymmenen, ehkä viisitoistakin metriä eteenpäin (vinosti tietty johonkin suuntaan) ja sitten tulee stoppi. No, kunhan saisi sen hikisen 70p niin riittäisi tulokseen... Siis jos paukut ei muodostu ongelmaksi, koirasta kun ei koskaan tiedä.

Kaiken järkeni vastaan menin sitten ilmoittamaan molemmat koirat vielä 06.06 AST:n tokokisoihin! Danten voittajaan ja Dracun aloon... Kaikki liikkeet on ihan kesken eikä olla treenattu kunnolla aikoihin! Sit tietenkin mulla on ihan järjetön aikataulu koulun, töiden ja ohjattujen (omat agitreenit Danten kanssa ja oman agiryhmän koulutus) treenien kesken että hyvä kun pari tuntia saa unta ja vielä pitäis keretä treenaamaan Yllättynyt Olisi tosi kiva päästä taas treenaamaan Jessican kanssa mutta kun ei yhtään vapaapäivää ole ennen kesäkuuta... Dracun kanssa seuraaminen on aika hyvällä mallilla, mutta kaikki muu on ihan kesken! Paikallaolo on tosi epävarma, seuraamisesta maahanmeno vaatii multa vielä reilun hidastuksen, seisomista ei olla edes tehty... Luoksetulo on kahdessa osassa, osaa tulla kovaa luokse ja osaa erikseen eteentulon muttei olla yhdistetty. Hyppyä ei olla tehty kertaakaan. Saa nähdä keretäänkö saada liikkeet kasaan puolessatoista kuukaudessa. Danten kanssa pitää vahvistaa kaikkia liikkeitä ja tietty ikuinen ongelma on se tunnari. Nyt se menee, mutta ei olla tehty vielä läheskään kisatunnaria.

Mitäs vielä? No paimennustakin pitäisi päästä jossain vaiheessa treenaamaan kun elokuussa olisi ne kisat joissa haluaisin jo open-luokkaan Tukittu Ensi viikonloppu tietysti, mutta Hilulla pitäisi keretä käymään vähän tiuhemmin. Kesäkuussa on sitten Black Zone-leiri Ruotsissa jonne mennään paimentamaan ja MH-testiin toivottavasti molempien kanssa.  Jos Dracun jalkakin kestäisi paimennustreenejä niin tehdään senkin kanssa. Aloitetaan tällä viikolla ainakin liinassa ettei pääse juoksemaan ihan hirveästi ja saan hallintaa siihen. Saatiin tosi hyviä vinkkejä Becky Beckmanilta koiran aloittamiseen liinalla ja haluankin niitä testata. Danten kanssa saatiin sellainen vinkki ankoille että yhdellä ankalla kannattaa treenata. Tätä pitää ehdottomasti kokeilla, jospa saataisiin koira kiinnostumaan edes pikkaisen niistä ankoista.

Eiköhän tässä riitä taas vähäksi aikaa puuhastelua Nauru