Vietettiin taas kiireinen vappuviikko! Juostiin pitkin Suomea koirien kanssa tehden vaikka mitä, mutta tässä treenipäivitys tiistailta ja torstailta.

Tiistai

Aloitettiin treenipäivä Talin pk-kentällä treenaten pk-tottista Danten kanssa. Muisteltiin vähän miten niitä pk-esteitä suoritetaan ja sitten tehtiin ihan noutojen kanssa. Estenouto meni joka kerta tosi hyvin, hyppynoudossa oli hieman kompurointia ja tehtiinkin sen kanssa pääasiassa vauhdilla yli ja palkka-tyylistä juttua. Lisäksi tehtiin eteenmenoa ja paikallaoloa. Dracun kanssa treenattiin pikkaisen eteenmenon alkeita, seuraamista ja jättöliikkeitä. Lopuksi otettiin yhtä aikaan paikallaolo niin että menin piiloon maalimiessuojan taakse josta pystyi kätevästi vakoilemaan koiria pienten reikien läpi. Molemmat pysyi hyvin vaikka Dracun kanssa ei olla ennen tehty paikallaoloa näkösuojassa.

Sitten matkattiin muutamalla eri bussilla Puolarmetsään jossa etsin hyvän metsänsiivun jonne tallasin kaksi lyhyttä jälkeä Draculle ja esineruudun Dantelle. Aloitettiin Danten kanssa esineruudusta jonne vein kolme esinettä. Dante työskenteli hyvin ja kaksi ekaa esinettä nousi helposti. Vikaa ei meinannut mitenkään löytää joten vein vaihvikkaa lelun jonka Dante löysi ja sai palkan. Vasta sitten huomasin että lähetin Dantea esineruutuun ihan keskeltä ruutua ja kateissa oleva esine oli meidän takana... Hyvä minä oiei.gif . Kun esineruutu oli tehty, mentiin Dracun kanssa ajamaan kaksi jälkeä jotka oli nyt vanhentuneet n. 20 min. Eka oli tosi helppo, suora jälki n. 20 m pitkä. Toka oli pidempi, n. 50 m ja mutkitteli jonkin verran kun vastaan tuli hirveitä pusikkoja. Dracu ajoi molemmat hyvin mutta aika ilmavainuisesti.
 
Seuraavaksi tehtiin vähän tokoa ruohokentällä pääasiassa Dracun kanssa. Treenailtiin seuraamista jossa erityisesti keskityttiin vähän pidempiin pätkiin ilman palkkaa ja käännöksiin pitkän suoran jälkeen. Tajusin tänään vasta, että en ole koskaan tehnyt juoksemista, joten treenailtiin sitäkin vähän. Otettiin kanssa vähän luoksetuloa ja erityisesti vahvistin sitä, että ei saa varastaa ennen tule-käskyä. Myöhemmin treenattiin vielä vähän tokon hyppyliikettä.
 
Viimeiseksi mentiin sitten agilitykentälle Danten agitreeneihin. Paikalla ei ollut tällä kertaa kouluttajaa ja meitä oli vain kolme. En halunnut tehdä mitään erityisen suurta ja pitkää treeniä joten tehtiin pääasiassa kontakteja joissa vahvistin nopeutta. Puomilla treenattiin Niinun neuvomalla tavalla, että siiveke puomin alasmenon kohdalle,lähelle putkenpää ja naksuttelin vain puomin alasmenoa josta vapautus putkeen ja palkka. Näin vahvistetaan 2on 2off kontakteja mutta koiralla on kuitenkin veto eteenpäin (putkeen). Dracun kanssa tehtiin muutama putki ihan kertauksen vuoksi.
 
Torstai
 
Tavattiin Emmi ja Sara iltapäivällä ja lähdettiin Latokaskeen treenaamaan viestiä, teemana pitkät odotukset ja kisapituinen eka jälkipätkä. Koirat lähti Emmin kanssa B-pisteelle (n. 400 m) ja odoteltiin puolisen tuntia ennen ekaa lähetystä. Dante oli ollut todella rauhallinen ja käyttäytynyt muutenkin tosi hyvin, Dante juoksi ensin. Tuli mulle hyvin ja pidettiin taas pidempi odotusaika, 20 min. Jälki oli n. 350 m pitkä ja vähän kaareva mutta molemmat koirat juoksivat tosi hyvin. Odotusaika taas se 20 min ja Dante juoksi hyvin taas mun luokse. Sara juoksi vielä 2 pätkää mutta lopetettiin Danten kanssa kolmeen pätkään. Hyvät treenit, ei näyttänyt pidemmät odotukset häiritsevän koiria mitenkään.
 
Mentiin viestitreeneistä suoraan agilitykentälle jossa mun oli tarkoitus vetää ryhmälleni agilitytreenit. Paikalla oli kuitenkin vapun takia vain yksi treenaaja joten treenit oli nopeasti ohi ja treenattiin sitten Danten kanssa taas niitä kontakteja ja vähän itsenäisiä keppejä lelun avulla. Tehtiin puomin kanssa taas samaa harjoitusta kuin tiistaina eli pelkkää alastuloa ja lähetystä putkeen. Dracun kanssa jatkettiin tokon hyppyliikkeen treenaamista niin, että heitin lelun yli ja lähetin hakemaan. Dracu vaan meinasi juosta esteen ohi hakemaan lelua, tätä täytyy selvästi vähän miettiä...
Illalla hieroin Danten vielä kunnolla läpi jotta se ei olisi ihan jäykkä sunnuntain agilitykisoissa. Tarkoitus on keretä hieroa se pintapuolisesti läpi vielä pe ja la iltana Kiteellä.