Vietettiin jälleen mukava päivä Hilun luona Kausalassa koirien kanssa paimentamassa. Paikalla oli tuttua aussieporukkaa ja oli taas hauskaa, kiitos kaikille seurasta! Kerkesin tehdä molempien koirien kanssa kaksi sessiota lampailla ja sitten piti kiiruhtaa kotiin palauttamaan auto.

Danten kanssa vedettiin molemmat treenit Hilun uudessa kisa-aitauksessa. Treenattiin pääasiassa häkitystä ja häkistä ottoa, jotka meni molemmat tosi hyvin. Dante haki lampaat aitauksesta hyvin ja itsenäisesti ja peitti ne hyvin aitaan ennenkuin ne pääsivät karkaamaan. Treenattiin myös Pialta opittua etäisyydenpitotreeniä ja tehtiin started rata muutaman kerran läpi. Uusi juttu oli shuutin treenaus. Shuutti on radan keskellä oleva suodatinkupin muotoinen aitarykelmä, jossa koiran pitää itse ajaa lampaat sen läpi ja ohjaaja ei saa mennä shuuttiin auttamaan. Tämä tulee jo openluokassa, muttei olla pahemmin treenattu. Ensin ongelmana oli se, etten tiennyt missä olisin itse seisonut, mutta kun löysin hyvän paikan, onnistui shuutti kohtuullisen hyvin. Vähän meinasin hermostua Dantelle kun se ei totellut "siinä"-käskyä, mutta treeillä se parani ja samalla treenattiin tärkeää "walk up"-käskyä. Saatiin monta hyvää suoritusta, tätä pitää muistaa treenata myös ensi kerralla!

Dracun kanssa mentiin ekaan sessioon asenteella "perkele!" Viimeksi Pialla se oli syttynyt vahvasti ja meno oli aika kiihtynyttä, joten ajattelin että nyt opetetaan koiralle että lammasta EI purra. Yllätyksekseni Dracu oli ihan yhtä ullalla kuin ekalla kerralla Hiulla ja se pääasiassa pomppi mua vasten ja koitti tarjota tokoliikkeitä. Lopussa sain sen vähän innostumaan ja kun tehtiin vähän häkistyä hihnassa niin Dracu innostui yhä enemmän. Toka sessio olikin lähempänä Pialla tehtyä sessiota ja sain olla todella tarkkana ettei Dracu jatkuvasti napsisisi lampaita. Sillä oli ikävä tapa napata kiinni juuri päästä tai ihan jalan alaosasta turkilla suojatun keskivartalon sijaan. Intoa ja viettiä oli tällä kertaa paljon enemmän ja Dracu teki intensiivisesti hommia. Se ei yhtään ymmärtänyt kun koitin saada sitä vaihtamaan suuntaa eikä se olisi halunnut kauheasti juosta lampaiden ympäri. Parhaiten sujui se, että lähetin sen lampaiden taakse ja lähdin itse liikkeelle jolloin Dracu sai kuljettaa lampaita takaapäin mun luokse. Vähän alkoi paimennussauvan tarkoitus avautua Draculle ja lopetettiin hyvään pätkään.

Meillä on varsinainen paimennuskesä luvassa, innolla odotetaan taas seuraavia treeneja Nauru

Alla vielä upea kuva (kuvaaja Simo Rintakoski) vapulta Danten ja naudan valtataistelusta:

1242739150_img-d41d8cd98f00b204e9800998e