Ilmoitin Dracun ihan hetken päähänpistosta BH-kokeeseen lauantaina, joten meille jäi aikaa kokonaiset kaksi päivää treenata mm. istumista jota ei olla koskaan ennen tehty. Hieman hirvitti kun tajusin maanantaina että Dracun täyskäännös oikealle ei käy PK-puolella ja siellä pitää tehdä täykkäri vasemmalle. No, muutama kerta treenattiin olkkarissa tätäkin ja olo ei ollut kaikkein varmoin kun ajelin Vantaan Korsoon tiistaina. Luulin pääseeni kaiken kisajännityksen yli Danten kanssa, mutta kyllä olo oli aika hermostunut kun mentiin kehään, erityisesti paikallaolossa jalat tutisi ja sydän yritti selävsti ulos rinnasta...

Meille arvottiin vika numero ja suoritimme hovawart nartun parina, me mentiin ensin paikallaoloon. Dracu sukelsi nopeasti maahan ja pysyi (ainakin tuomarin mukaan) hyvin paikallaan koko ajan. Nousi kauniisti vasta käskyn saatuaan sivulle ja saatiin liikkeestä arvosana erinomainen.

Seuraavana oli vuorossa seuraaminen kytkettynä. Koko pätkä oli erinomaista seuraamista Draculta, paikka säilyi hyvänä, eka täyskäännös vasemmalle oli ok, temponvaihdot oli hyvät, henkilöryhmä kunnossa yms. Dracu teki juuri niin kaunista seuraamista kuin treeneissä vaikkei koskaan olla tehty lähellekään näin pitkää pätkää. Liikkeestä arvosana erinomainen.

Seuraaminen vapaana alkoi henkilöryhmästä jonka jälkeen tehtiin tuttu kaavio. Henkilöryhmän keskellä oli joku kiva haju jota Dracu jäi nuuskimaan mutta tuli heti takaisin sivulle kun annoin uuden käskyn. Seuraaminen oli ihan ok, mutta ei yhtä hyvä kun hihnassa. Vietti oli matalampi eikä koira ollut yhtä skarppi, täyskäännös oli ihan hirveä ja vaikka paikka pysyi koko seuraamisen, katsekontakti laski ja Dracun katse haahuili lopussa. Tästä vielä arvosana erittäin hyvä.

Liikkeestä istuminen oli se epävarmin, sillä ei oltu tosiaankaan keretty treenaamaan. Treeneissä otti n. 70% toistoista oikean asennon. Annoin ennakoivan vihjeen (taputus pehvan päälle) ja tein pienen hidasteen käskyn antaessa jota olin tehnyt treeneissä jotta tulisi varmasti oikea asento. Istui nopeasti ja pysyi hyvin paikallaan kunnes tuli vapauttamaan, arvosana erittäin hyvä.

 Vikana liikkeenä oli sitten maahanmeno ja luoksetulo. Annoin ennakoivan vihjeen (taputus rintaan) ja Dracu meni nopeasti maahan ekalla käskyllä. Pysyi hyvin kunnes kutsuin luokse, tuli tosi kovaa ja hetken luulin että tulisi ihan vinoon mutta Dracu korjasi lopussa linjaansa ja otti hyvän, suoran ja tiiviin asennon edestäni josta hyvin sivulle ekalla käskyllä, ei ääntä. Arvosana erinomainen.

Eli A-osuus meni ongelmitta läpi, ehdottomasti kokeen paras tottis  love.gifFiilis oli mahtava koska Dracu jaksoi niin hyvin tehdä ilman palkkaa eikä oma jännittäminen häirinnyt sitä yhtään. Kaiken kaikkiaan tosi upea suoritus 13 kk vanhalta koiralta, jonka kanssa on treenattu kunnolla vasta muutama kuukausi! Tuomari vielä kommentoi että harvoin näkee BH-kokeessa näin korkealle koulutettuja koiria ja olisi tullut pk-tottiksestakin korkeat pisteet!

Kaupunkiosuus järjestettiin Korson keskustassa kahden suuren kaupan välissä. Kello oli vasta kahdeksan, joten vilskettä ja ei-lavastettua häiriötä oli ihan kiitettävästi. Tuomari kommentoikin että vaativin kaupunkiosuus minkä hän on koskaan tuomaroinut. Kaupunkikoirana Dracua ei hätkäyttänyt paljoa mikään, kulki rauhallisesti hihnassa ja jäi kiltisti odottamaan mua yksin kaupan eteen, joten B-osuus oli myös hyväksytty.

Tuloksena hyväksytty käyttäytymiskoe, oikeus kilpailla pk-kokeissa ja koulutustunnus BHsunny.gif

Alla Tiian ottamia kuvia BH-treeneistä:

1244046952_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1244046959_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1244046982_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1244046988_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1244046943_img-d41d8cd98f00b204e9800998e