Herättiin aikaisin lauantaiaamuna ja lähdettiin bussilla Emmin luokse josta ajettiin sitten Tampereen taakse Kangasalaan. Mulla oli mukana kaikki kolme koiraa, mutta vain Dracu osallistui. Kisasimme siis alokasluokassa ja AST:n joukkueessa jossa kisasi meidän lisäksi ALO:ssa Terhi & pumi Elo ja Soili & bortsu Rilla ja EVL:ssä Mari & bortsu Rimma ja Ansu & kelpie Ken. Alokasluokkaan oli ilmoitettu reilusti yli 100 koiraa, joista paikalla oli 102 koiraa. Paikan päällä kerkesimme hetken ihmetellä ja katsella kunnes kisat alkoivat. Keli oli aamulla vielä kauniin aurinkoinen, joskin aika lämmin. Iltapäivällä sitten tuli kaatoadekuuria.

Oltiin alokasluokassa todella alussa (luojan kiitos) ja mentiin jo neljänteen paikallaoloryhmään. Liikkeet oli jaettu kolmeen eri kehään ja kaikissa kehissä oli oma tuomari. Kehä 1:ssä suoritettiin luoksepäästävyys ja paikalla makaaminen, tuomarina oli Tuire Marjamäki. Kehä 2:ssa tehtiin hihnassa seuraaminen, liikkeestä maahanmeno ja estehyppy, tuomari oli Harri Laisi. Kehässä 3 tehtiin vapaana seuraaminen, luoksetulo ja liikkeestä seisominen ja tuomarina toimi Ossi Harjula. Tuomarointilinja oli huomattavasti tiukempi kuin normaaleissa kisoissa, joten jokainen piste oli kyllä ansaittu.

Dracun rivi oli seuraavanlainen:

  • Luoksepäästävyys: 10 - ei noussut vastaan, antoi katsoa kiltisti hampaat ja pehva pysyi koko ajan paikallaan mun sivulla
  • Paikalla makaaminen: 8 - kääntyi paikallaolossa toiselle lonkalleen ja kun otettiin lopussa koirat takaisin perusasentoon Dracu nousi nopeasti sivulle ja heittäytyi sitten taas maahan josta otin vielä sivulle
  • Hihnassa seuraaminen: 10 - oli todella hyvää, ei edistänyt ja teki nopeat perusasennot. Katsekontakti pysyi hyvänä vaikka ympärillä sattui ja tapahtui.
  • Liikkeestä maahanmeno: 10 - hyvää seuraamista, nopea maahanmeno ja hyvä nousu sivulle.
  • Estehyppy: 10 - hyppäsi nopeasti, ei kolauttanut ja seisahtui tosi hyvin "seis"-käskystä. Ehkä Dracun paras koskaan tekemä estehyppy!
  • Seuraaminen vapaana: 8,5 - seuraamiskaavio oli tosi lyhyt ja ihan alussa oli juoksu jonka jälkeen Dracu oli liian edessä kun tuli käännös vasemmalle. Käännös meni tosi huonoksi kun hukkasin koiran hetkeksi. Muuten hyvä seuraaminen.
  • Luoksetulo: 8 - matka oli paljon totuttua lyhyempi ja tuli aika hitaasti, mutta kuitenkin ihan hyvällä laukalla. Pieni törmäys eteentulossa, siitä hyvin sivulle.
  • Liikkeestä seisominen: 10 - tein kunnon valmistelevat vinkit ja hyvinhän se meni :)
  • Yleisarvosana: 9 - Tuire Marjamäeltä 9, Harri Laisilta 10 ja Ossi Harjulalta 8.

Yhteispisteet: 181p, sija 9/102 ja SUOMEN JOUKKUEHOPEAA 2009!!!! sunny.gif 

1247388320_img-d41d8cd98f00b204e9800998e 

1247388330_img-d41d8cd98f00b204e9800998e  

 1247388340_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 Kuvista jälleen kerran kiitos Tiialle joka jaksoi vielä jäädä kisojen jälkeen ottamaan meistä "pokaalikuvat"!

Joukkueemme tulokset olivat: Terhi & Elo alo 185p, Soili & Rilla alo 146,5p, Mari & Rimma evl 287,5 ja Ansu & Ken evl 287p. Joukkueen yhteistulokseen laskettiin Dracun, Elon ja Rimman pisteet. Mari ja Ansu pääsivät vielä sunnuntaille, joten peukutetaan heille hyviä tuloksia!

Loppupäivä sitten istuskeltiin katsomassa pääasiassa EVL:n kisaa, jossa mm. Emmi & Sara kisasivat ykköstuloksen arvoisesti! Oli kyllä upeaa menoa, taas nousi motivaatio treenata lisää, ehkä mekin joku päivä Dracun kanssa... Kun kisat oli ohi ja odoteltiin tuloksia,  treenasin vähän Dracun kanssa nurtsilla mm. kaukoja, seuraamista, vasemman käännöksiä, esineen kiertoa, seisahtumista ja viettimaahanmenoja. Kivasti oli virtaa, on ton koiran kanssa aina niin kiva tehdä ihan mitä vain!