Paimennusleirin jälkeen on jäänyt niin paljon treenejä kirjoittamatta joten tässä olisi pääkoosteet eri lajien treeneistä:

 

Agility

Ollaan tehty agia pääasiassa Dracun kanssa, Danten kanssa pääasiassa vain hiottu kontakteja. Dracun kanssa ollaan muutama viime viikko keskitytty irtoamiseen ja etenemiseen ilman mua. Dracu irtoaa jo tosi hyvää ja päämäärähakuisesti suoralla jonka päässä on lelu ja hakee myös hieman vinoissa kulmissa olevia esteitä. Lisäksi ollaan tehty paljon keinua, johon päätin lisätä vielä on-off:n loppuun. Uusin treeniaihe on putkihidaste jolla kerron Draculle jos putken jälkeen käännytään. Tätä aloin treenata kun Dracu meinaa ampua putkista aika pitkiä kaarroksia. Jalka on pitänyt hyvin mutta ensi viikolla on sitten tarkemmat tutkimukset, saa nähdä voidaanko jatkaa treenejä.

 

Toko

 

Ei olla tokoiltu ihan kauheasti, pääasiassa kuitenkin kertailtu alo-liikkeitä Dracun kanssa viimeiseen alo-kokeeseemme. Dracun kanssa ollaan lisäksi tehty erityisesti kaukkareita istu-maahan-istu ja puunkierrolla luoksetulon pysähdystä ja maahanmenoa. Seuraamista ollaan myös hinkattu tuttuun tapaan, Dracu painaa ja edistää. Danten kanssa ollaan tehty myös paljon luoksetuloa läpijuoksuina sekä pysähdyksiä puunkierron avulla. Ollaan lisäksi otettu vasemman käännös erityistreeniin ja jatkettu taas pitkästä aikaa eteenmenon treenaamista. Dracun kanssa ollaan myös alettu treenata eteenmenoa.

 

Jäljestys

Aussieleirillä heräsi jälki-innostus, erityisesti erikoisjäljelle. Viime viikolla ajettiin yhdet jäljet niityllä, perus suorat, nakit joka askeleella n. 70 askelta / koira. Tällä viikolla ollaan tehty kahdet jäljet, maanantaina kynnetyllä heinäpellolla n. 100 askelta, lopussa 180 asteen käännös, kuitenkin aika leveä U-käännös. Eilen otettiin taas ruohokentällä pitkät (100-110 askelta) jäljet, molemmat lievällä s-muodolla, muutamassa kohdassa jätin 3-4 askeleelta namit, ei näyttänyt haittaavan. Danten kanssa on ongelmana aivan älytön kiire, ottaa kuitenkin hyvin tosi matalan jäljen - ihan maasta. Alussa sählää jäljen ottamisessa, tarkkuus paranee jäljen edetessä. Dracu jäljestää myös kovalla kiireellä, muttei samalla hullulla vedolla ja Dracu on tarkempi. Ollaan otettu molempien kanssa lopussa namipurkilla maahanmeno ja rauhoittuminen.

 

Muuta

Tänään ammuin pitkästä aikaa kun koirat oli namiruudussa - ei reagoineet. Ollaan myös otettu kahdet viestitreenit elokuun alussa ennen palveluskoirien SM-kisoja jotka oli viime viikonloppuna Kemissä ja tuliaisina Saran kanssa SM-kultaa. Treeneistä sen verran, että ekat oli vähän pidemmät, mukana 4 muutakin koiraa. Tokat oli ihan puhtaat motivaatiotreenit pellolla. Lisäksi ollaan treenailtu erityisesti Danten kanssa paljon eri temppuja, erityisesti sellaisia jotka kehittää takapään lihaksia ja kontrollia kuten oravaa ja tanssia.

Elikkä tämmöistä todella lyhyesti, nyt kun suma on purettu voisinpa alkaa taas päivittää säännöllisesti blogiin treenejä.