Oltiin tänään Dracun kanssa MeVet:ssä ottamassa viralliset lonkka-ja kyynerpäätkuvat sekä tutkimassa sitä vanhaa polvivammaa. Mun mielestä kun Dracu ei käytä vasenta takajalkaansa ihan 100%, välillä kuvittelen että se ns. hyppii askelia ja lepuuttelee sitä jalkaa enemmän kuin toista. Toisaalta ajattelin että ehkä näen mörköjä ihan turhaan mutta parempi kuitenkin tutkia se koipi sillä jos se ei parantunut kunnolla niin sinne saattaa muodostua nivelrikkoa jota ei sitten enään voi korjata.

Eläinlääkärimme oli huippuosaava Anu Saikku-Bäckström joka tutki vähän Dracun takajalkoja ennen nukutusta ja löysi heti kipua vasemmasta jalasta kun sitä ojensi. Muutenkin löytyi epänormaaliuksia ja sitten nukutettiin ja otettiin röntgenkuvat.

Lonkat ja kyynerpäät olivat molemmat todella siistit ja tiiviit, ei huomautettavaa. Muutama viikko joudutaan kuitenkin odottamaan Kennelliiton arviota. Mutta siltä osin terve tyttö 

Polvessa ei luojan kiitos näkynyt yhtään nivelrikkoa ja Anun mielestä oli siisti, ei olisi huomannut mitään erikoista ellen olisi erikseen maininnut. Polvessa on tod. näköisesti tulehduskierre joka koitetaan nyt rikkoa vahvoilla tulehduskipulääkkeillä, rauhallisella liikunnalla (lenkkejä hihnassa, pyöräilyä hihnassa, tokoa, jälkeä yms.) ja viikottaisilla cartrophen-rokotteilla. Meidän pitää käydä nyt kolmena seuraavana viikkona hakemassa pistot ja vikan piston jälkeen odottaa kaksi viikkoa ja mennä kontrollille. Jos jalka ei ole parempi, koitetaan kortisonipistosta ja jos sekään ei tepsi niin pitää mennä tähystysleikkaukseen.

Tässä vielä tämä lausunto:

"Edelleen aristaa vasenta takajalkaa; jouluna 2008 ontunut ja käyty täällä - ontuma jatkui ja Aistissa epäilty maaliskuussa -09 että mahd. vetolaatikko ja polvi täyttynyt > ei operoitu koska ontui vain rasituksen jälkeen > nykyään ei onnu ja täysi rasitus kesän ajan. Joskus lepuuttaa ja saattaa hypähtää jalalla rasituksessa; samalla otettiin viralliset kuvat kun rtg polvesta."

"Ulkona ei onnu, mutta vasen polvi hieman täyttyneempi kuin oikea, varaa tasaisesti painoa molemmille takajaloille mutta pohjelihan selkeästi pienempi vasemmassa kuin oikeassa, kipureaktio vasemman polven ojennuksessa vs oikeasta ei, auks (?) ok > rauhoituksessa todetaan hieman venyvää joustoa vasemmassa polvessa lievää ristisidevaurioon viitaten; otettiin kuvat vasemmasta polvesta kahdesta suunnasta > kaikki kuvat ok, eli ei merkkejä nivelrikosta missään kuvissa. Polven hoitoon aloitettiin cartrophen-pistossarja eli annetaan yhteensä 4 pistosta nahan alle 5-7 pv välein. Lisäksi rimadyl 20 mg 1,5 tablettia 2x päivässä 3 vkoa - huom ei samana päivänä kun saa pistoksen. remmikävelyä ja vastaavaa ei rasittavaa liikuntaa kuurien ajan, 2 vkoa viimeisen pistoksesta kontrolli."

Että tämmöistä tällä kertaa. Onhan tuo polvi nyt sentään paremmassa jamassa kuin talvella mutta silti harmittaa tosi paljon kun ei vieläkään ole kunnossa ja yhä on epävarmuutta että mikä on ongelma ja miten parhaiten hoidetaan. Hassua on kuitenkin se, että polvi on kestänyt hyvin kovaakin rasitusta, Dracu ei ole ontunut tai selkeästi aristanut jalkaa sitten maaliskuun. Mutta kyllä tämä taas opetti kuuntelemaan omaa intuitiota kun on fiilis ettei koira ole kunnossa vaikkei mitään selkeää merkkiä ole nähtävissä, kyllä sen oman koiransa aina parhaiten tuntee...