Flunssa iski viikonlopun jälkeen enkä viitsinyt lähteä kouluun tartuttamaan ihmisiä. Mutta treenaamistahan se ei estä  

Lähdettiin autolla katsastamaan EPK:n Luukin pk-kenttää ja treenailemaan Danten kanssa niitä hemmetin pk-esteitä kun koekin olisi lauantaina... No, kenttä oli aika vaatimaton, yksi A-este ja yksi hyppyeste, ei mitään välimuotoja tm. hienouksia joita löytyy esim. Talin kentältä. No, nämä sai riittää ja otettiin vuorotellen koirien kanssa muutamaa eri juttua.

Danten kanssa tehtiin eka hyppyjä ilman kapulaa ja sitten kapulan kanssa. Dante veti hyvin metrisenkin yli mutta ongelmaksi muodostui se, ettei Dante löytänyt noutokapulaa pitkästä ruohosta ja kun vihdoin löysi sen oli vire hävinnyt ja palautus hidas jolloin ei ponnistanut kunnolla ja otti aika pahat kosketukset. Sitten treenattiin vähän maahanmenoja niin että heittelin palloa ja huusin maahan kun juoksi pallolle. Tarkoitus oli sitten palkata Dante maahanmenosta vetolelulla mulle mutta Dante halusi vain hakea pallon... No, koitin sitten kahdella narupallolla niin, että heitin yhden, Dante lähti perään ja käskin maahan jolloin heitin sille palkaksi toisen pallon. Eipä tästäkään meinannut oikein tulla mitään. Lopputulos oli se, että Dante lähti tosi hiljaa pallon perään, meni huonosti maahan ja kun vapautin niin haki vaan sen ekan pallon.    Lopuksi otettiin sitten vähän seuraamista, erityisesti koitin hioa täyskäännöksiä tiiviimmäksi. Jostain syystä Dante heittää niissä tosi kauas ja sitten korjaa asennon kun ollaan menty muutama askel. Ollaan kuitenkin treenattu vasenta käännöstä ja voipi olla että pian Dantella on hemmetin hieno täyskäännös niin että pysyy koko käännöksen sivulla saksalaisen sijaan... Lopuksi vielä muutama eteenmeno.

Dracun kanssa ei tehty esteitä kun tuota jalkaa pitää vielä varoa. Tehtiin kuitenkin samaa maahanmenotreeniä kuin Danten kanssa mutta Draculle tämä treeni toimii paljon paremmin kuin Dantelle. Dracu teki oikeastaan tosi hyviä maahanmenoja ja palkkaantuu hyvin mun luokse lelulle. Otettiin sitten vähän seuraamista hihnan avulla, yritän yhäkin korjata sitä hemmetin seuraamisasentoa taaemmas. Dracuhan ei siis edistä, on Dantea taaempana, mutta koska Dracu seuraa todella tiiviisti yritän saada sitä mahdollisimman taakse koska en yhtään tykkää kun hieman estää. Ai ai, musta on tullut aika pilkunviilaaja perfektionisti  Lopuksi tehtiin vähän eteenmenoa. Ollaan Dracun kanssa tehty nyt muutaman treenin ajan tätä ja vietiin nytkin lelu yhdessä kentän päähän ja sitten toiseen päähän ja seuraamista. Dracu on kovasti edistämässä ja lähdössä ilman lupaa lelulle joten olin tosi tarkkana seuraamisesta ja palkkailin muutaman kerran hyvästä (tai edes kelvollisesta) seuraamisesta per eteenlähtys.

Lopuksi heitin muutamat namit maahan ja päästin koirat etsimään niitä samalla kun ammuin kymmenisen metrin päästä. Ammuin 5 laukausta eikä kumpikaan reagoinut yhtään.

- - - - - - - - 

Suunnattiin sitten Luukista tervehtimään isää Hakuninmaalle ja samalla tein peltojäljet Dantelle ja Draculle. Tallasin ne kynnetylle heinäpellolle joka on myös yleinen lenkkeilypaikka joten se oli varmasti täynnä muitakin jälkiä. 

Danten jälki oli n. 130 askelta pitkä ja 30 min vanha. En uskaltanut antaa vanhentua kauaa kun pelkäsin että joku random koira tulee syömään meidän makkarat (juu ei ollut ainakaan kiire katsomaan Täydellisiä Naisia...). Jälki alkoi aika pitkällä suoralla n. 30 askelta ja siinä oli kolme 90 asteen kulmaa sekä kaksi puoliympyrää. Nameja oli 90% joka askeleella, muutamassa kohdassa olin jättänyt 3-6 askeleen pituisia tyhjiä askeleita. Kulmissa oli enemmän nameja. Puoleen väliin olin laittanut namipurkin ja lopussa oli kanssa kissapate. Alku oli hieman sähellystä, Dante otti jäljen, pyöri pikkaisen, lähti hakemaan ihan alkuun jääneitä nameja ja sitten vasta päästiin eteenpäin. Annoin Dantelle enemmän narua kun nokka näytti pysyvän hyvin maassa ja kuljin n. 3 metrin päässä (yleensähän olen ollut siinä 0,5 metrin päässä). Heti kun Dante sai hieman löysää jäljestäminen rauhoittui selvästi ja muutenkin tänään mentiin varsin rauhallisesti. Hiukan yhdessä kulmassa tuli sählinkiä ja mentiin välipurkin yli ilman mitään reaktiota. Tämä oli kyllä mun moka, olin ihan unohtanut sen enkä ollut ajoissa pysäyttämässä Dantea. No, sain Danten palautettua pari metriä ja autoin sitä huomaamaan namipurkin. Meni hyvin maahan ja jatkoi jälkeä hyvin. Loppu oli aivan mielettömän hyvää, Dante parantaa todella paljon mitä pidemmälle mennään! Nyt reagoi enemmän namipurkkiin.

Dracu jälki oli hieman Danten jälkeä pidempi, n. 150 askelta ja 30 min vanha. Jälki teki heti alussa 90 asteen kulman ja oli alkua lukuunottamatta hyvin samanlainen kuin Danten jälki. Puolessa välissä purkki, samoin lopussa. Nameja samalla tavalla, eli miltein joka askeleella, välillä 3-6 askeleen tyhjiä. Ainut ero oli se, että tein ihan mielenkiinnosta lopussa 90 asteen kulman johon en laittanut yhtään nameja. Dracu otti jäljen hyvin ja jäljesti rauhallisesti ja tarkasti. Ainut johon en ollut tyytyväinen oli Dracun keskittyminen, muutaman kerran se kuunteli viereisen lenkkipolun ääniä ja kerran haukahti läheltä kuuluvaa rysäystä. Yksi kulma meni hiukan yli ja Dracu hukkasi jäljen hetkeksi, annoin pyöriä etsiä jälkeä ja nappasikin sen äkkiä. Reagoi Dantea paremmin keskellä olevaan purkkiin muttei jatkanut jälkeä yhtä hyvin vaikka lähtikin ihan hyvin jatkamaan. Viimeinen tyhjä kulma meni yllättävän hyvin, pikkaisen epätarkka mutta pysyi hyvin jäljellä. Dracu sai kanssa kulkea vähän kauempana musta ja tämä tuntui rauhoittavan sen työskentelyä.

Seuraavalla kerralla voisin jatkaa näillä välipurkeillä ja jatkaa jäljen (ainakin Danten jäljen) pidentämistä. Haluan pian lisätä myös harhajäljen sekä toisen tekemän jäljen.