Käytiin keskiviikkona Dracun kanssa Aistin fysioterapeutti Anna Boströmilla. Tarkoitus olisi kuntouttaa tuota vaivannutta vasenta takakoipea ilman leikkausta. Olin taas katsovinani että se liikkui epäpuhtaasti ja ontui yhtenä päivänä viime viikolla. No, koitin rasittaa sitä ennen fyssaria jotta saataisiin näytettyä sitä ontumista mutta eihän se sitten kuitenkaan liikkunut epäpuhtaasti. Fyssari käsitteli Dracun läpi, katsoi liikkumista ja antoi paljon hyviä kotitreenejä joilla vahvistaa jalan lihaksia. Näillä mennään ja aloitetaan käymään vesijuoksumatolla Aistissa.

Tässä olis vielä tämä meidän hoito-ohje:

"Tänään Aistissa liikkuminen ok käynti ja ravi, selän taipuminen vasemmalle liikkeessä vaikeaa. Seistessä symmetrinen lihaksisto, ileum vasemmalla siirtynyt dorsaalisesti oikeaan verrattuna, ventraali jousto jäykkä, jäykkyyttä lannerangan kaudaaliosassa. Hoidettu lantio, lihaksisto tänään, hoidon jälkeen liikkuvuus parempi. Kotona takaosan hallinnan edistäminen ja vtj käytön tehostaminen:

Takajalkojen nostelu: Mej ovat noin 20 cm korkeammalla esim laatikolla tai rappusella. Nostele vuorotellen takajalkoja 10 nostoa per puoli, joka toinen päivä. 

Mtj tasapainotyynyllä, met pyyhekasan päällä (että mej ja mtj samalla tasolla). Nostele vuorotellen etujalkoja. 5 nostoa per puoli joka toinen päivä.

Hyödynnä myös lenkeillä puistonpenkkejä, kiviä ja puunrunkoja tasapainottelualustoina! HUOM rauhallinen tahti!! Portaat rauhallisesti ylös on hyvä treeni etureiden lihaksille. Portaat rauhallisesti alas on hyvä treeni takareiden lihaksille.

Hidasta liikkumista epätasaisessa maastossa. Noin 2-3 minuuttia per päivä.

Ravia kontroloidusti mielummin kuin riehumista vapaana. 2-3 vkossa, ei mielellään asfaltilla. Vapaana olemista annostellaan, huolellinen lämmittely ja jäähdyttely.

Kiltit palkkaamiset, vasemmalle venyttelyä tokon jälkeen. Vesijuoksumatto säännöllisesti."

Aloitan oman blogin jossa merkkaan ylös kaikki Dracun fyssarikäynnit ja kotitreenit dracufyssari.vuodatus.net