Taas on jäänyt blogi heitteelle, mutta eipä me kamalasti olla tehty mitään. Pimeä tulee niin äkkiä ettei oikein iltaisin kerkeä treenaamaan, aamulla väsyttää ja sit on vielä koulua ja töitä :( Pitäis muuttaa lähemmäs päiväntasaajaa... 

Ollaan pääasiassa tokoiltu. Danten kanssa käytiin yrittämässä taas voittajaluokkaa 25.10. 200,5 pojoa ja 3-tulos. Hyvältä näytti meno ennen kahta vikaa liikettä. Tunnari ja kaukot 0p. Tunnari oli tosi pienestä kiinni, nosti ihan pikkaisen väärää, sylkäisi äkkiä suustaan ja toi hyvin oman. Kaukoissa ei noussut ekalla josta vähän säikähdin ja loput käskyt ihan liian "innokkaita" joilla lähti taas valumaan eteenpäin. No, jotain hyvää oli, löysi upeasti tosi vaikean ruudun ja seuraaminen oli tosi hienoa!

Käytiin Jessican luona tokoilemassa pe 23.10 ja saatiin taas hyviä vinkkejä. Dracun kanssa päätettiin ottaa kuuri ruutua lelulla koska näyttöruutu ei vaan onnistu. Muutama treeni ollaan tehty sitten näin ja kun olen ottanut näytöllä Dracu on tehnyt ihan mielettömän hyvin! Seuraamiseen otetaan vas. käännökset syynäykseen niin, että sanon seuraa ja sitten käännös jotta Dracu on skarppi käännöksissa. Lisäksi tarvitaan "liikkeenohjaaja" höpöttelemään viereen seuraamiseen jotta Dracu oppisi olemaan kuuntelematta. Kaukoissa takapalkka näyttäisi toimineen paremmin kuin hyvin ja tekee tosi hyvät kaukot vaikka kuinka kaukaa. Nouto alkaa hahmottumaan, tekee jo hyvät luovutukset kauempaakin mutten ole vieläkään yhdistänyt hakua ja luovutusta. Liikkeestä seisominen on jäänyt heitteelle ja vaatii erityispanostusta. Luoksetulon pysäytys on vähän epävarma, välillä tekee tosi hyvän pysäytyksen ja joskus vain hidastaa. Jessica ehdotti takapalkkaa myös tähän jota kokeiltiinkin. Vaatii vähän treeniä sillä takapalkka tässä häiritsi Dracua jonkin verran (ei meinaa lähteä tulemaan luokse). Hyppy vaatii paljon treeniä!! 

Danten kanssa on taas alkanut tunnari hajoamaan - on se ihme kun tämä ei pysy kunnossa! Paljon taas treeniä vaan. Seuraamisessa tehdään askelia namilla jotta ei tulisi piippausta. Noutoon paljon pitotreeniä sekä itse pitää treenata rauhallista kapulan ottamista. Kaukoissa ollaan kotona treenattu seinää vasten ja tämä tuntuu auttavan Dantea tosi paljon. Toistoa, toistoa, toistoa vaan. Luoksetulon pysäytys aiheuttaa taas vaihteeksi harmaita hiuksia. Ei voi ymmärtää miksi se on Dantelle niiiiin vaikea... Dante tarvii eniten sitä "häiriöliikkeenohjausta" jossa pääsen palkkaamaan sitä jokaisen "käsky":n jälkeen ettei niin ennakoisi ja keräisi kierroksia siitä. Erityisesti noudoissa ja ruudussa. Metalli näytti olevan vähän ällö jostain syystä, pitää muistaa treenata useammin metallilla.

Ollaan käyty molempien kanssa myös Juvanmalmilla uudessa Sporttikoirahallissa agilitytreeneissä. Ihana lämmin, kuiva ja valoisa pieni halli jossa keinonurmipohja. Ainut miinus on ollut se, että pohja on polttanut hieman molempien koirien tassuja ja niissä on ollut haavoja muutaman treenin jälkeen :( Kouluttajina oli 2 x Nina Manner ja 1 x Timo Rannikko. Dracun kanssa ollaan tehty minihypyillä ja neiti on mennyt kuin vanha tekijä! Ainut huomio joka saatiin Timolta oli se, että Dracu katsoo hypätessään ylös mua ja tämä voi tulevaisuudessa tiputtaa rimoja. Koitetaan korjata tätä pitämällä välillä palkkaa esteen takana maassa esim. twist. Dante mennyt nätisti, ei suurempia himmauksia tms. Dracun kanssa ei tehdä kuitenkaan tämän jälkeen enempää agia ennen kuin saadaan fyssarilta siihen lupa.