Käytiin eilen illalla vielä AST:n kentällä ekaa kertaa tänä vuonna. Mulla on joka toinen maanantai oman ryhmän veto joten kävin vähän kurkkimassa miltä se mun ryhmä näytti ja samalla otettiin Dracun kanssa vähän agilitya.

En ole hypyttänyt Dracua vielä, joten ajattelin koittaa opettaa sille hyppäämisen ihan kunnolla Susan Salon hyppytekniikka-DVD:n ohjeistuksella. Aloitettiin ns. "set point exercise"-harjoituksella, jossa opetetaan koiralle oikeaa ponnistuskohtaa. Laitan yhden hypyn n. 20cm korkeudelle ja siitä 1,5m eteenpäin itse hypyn. Saadaksemme hyppyyn vähän pituutta käytetään okseria, jonka korkeutta sitten vaihdellaan. Tärkeää on, että koira lähtee ihan ekan "hypyn" edestä ettei se tule vauhdilla sinne. Hyppyjen takana on sitten lelu palkkana jotta koiralla on "targetti". 

Dracu teki oikein nätisti, vähän kyllä piti alussa muistutella että siinä on istuttava kunnes tulee lupa lähteä... Hypyn korkeutta vaihtelin paljon, korkeimmillaan tehtiin kuitenkin 65cm joka oli aika ponnistus Draculle ilman vauhtia. Tehtiin muutaman kymmen toistoa, olisiko kerran tullut rima alas.

Sitten otettiin vähän keinua, tai pikemminkin treenattiin 2on2off:ia keinun lopussa. Päätin että haluan tuon loppuasennon mukaan joten sitä ollaan sitten koitettu treenata. Vähän oli varsinkin alussa vaikeaa, mutta kun otettiin pelkkää alastuloa (hyppäsi puolivälistä ylös ja siitä alas niin että mä roikuin kaulapannassa) niin malttoihan se muutaman kerran hidastaakin! Tässä mun kriteerit ovat ne, että etutassut maassa ja takatassut keinulla, muulla ei oo väliä. 

Vikaksi tehtiin pientä radanpätkää rimat maassa. Hyvin Dracu muisti putkenpään ohituksen, käännökset hypyillä ja pienen muistuttelun jälkeen se muisti myös pussi(ja putki)hidastuksen! Jaakotus meni kanssa kuin vanhalta tekijältä ja otettiin vähän poispäinkäännöstä.

Pitää olla tarkkana näiden treenien kanssa että olen aina aina aina suunnitellut ne etukäteen! Tehdään seuraavat pari viikkoa ainakin hyppytekniikkaa, mutta sen lisäksi pitäisi päättää yksi este jota hiotaan (just esim. keinu, rengas tms) ja yksi ohjaustekninen juttu nitä treenataan (esim. irtoaminen, käännökset, putket, takaaleikkaukset tms). Ja tietty pitää mennä sen mukaan että miten toi jalka kestää, nyt ainakin Dracu liikkui ihan hyvin eikä treenien jälkeen ollut mitään ongelmia.