Lähellä sijaitseva päällystetty aukio (joka on ehkä joku parkkis tms?) suli vihdoin viime viikolla joten ollaan treenattu suht. ahkerasti Dracun kanssa tokoa. Pääasiassa ruutua, kaukoja ja paikalla istumista.

Tänään aloitin myös pujottelun opettamisen Draculle. Olen jo haudannut kaikki haaveet että Dracusta saisi koskaan agilitykoiraa mutta voihan näitä eri opetustreenien opetusta harjoitella Dracun kanssa kun ei tarvi pelätä että "pilaan" sen ;) Seuraavan koiran kanssa osaan sitten jo enemmän! Ostin joskus viime vuonna semmoset 2 x 2 tekniikkaa varten tarkoitetut, aina kahden kepin sarjassa olevat kepit joilla aion opettaa Susan Garrettin 2x2 weave pole training-tekniikalla. Idea on lyhyesti se, että opetetaan koira menemään kahden kepin välistä ja sitten siihen lisätään 2 keppiä lisää jne. Ohjelma lupaa että koira oppii itsenäisen pujottelun kahdessa viikossa.

Laitoin kepit ensin osoittamaan klo. 15.00 ja 21.00 ja lähetin Dracua klo. 18.00:sta klo. 12.00:aan. Dracu tajusi ihan hetkessä että pitää juosta keppien välistä niin palkaksi lentää lelu. Idea on, että lelu lentää vasta kun koira on mennyt keppien välistä, ei niin että lelu on houkuttimena jo toisella puolella. tehtiin sitten toistoja kaikilta puolilta ja eri kulmista. Muutin keppien kulmaa niin että ne oli klo. 14.00 ja 20.00 ja tehtiin samaa treeniä. Dracu taisi ohittaa keppivälin kokonaiset kaksi kertaa koko treenin aikana eli onnistumisprosentti oli tosi hyvä! Ainut missä saan olla tarkkana on se, että pysyn itse paikallani ja lähetän Dracun niin ettei se opi hakemaan keppejä vain mun kropan liikkeestä. Huomenna sitten jatketaan tätä.

Sitten treenattiin vähän tokoa. Otin ensin paikalla istumista, joka alkaa mennä jo ihan hyvin. Heittelin vähän tunnarikapulaa eikä jalat yhtään liikkuneet, tästä on hyvä jatkaa kohti noutoa! Sitten otettiin kaukkareita, joissa kaikki siirrot paitsi seisomisesta maahanmeno meni tosi hyvin. Tuohon maahanmenoon pitäisi vaan keksiä joku hyvä vahvistin... Vikaksi otettiin ruutua. Tähän on ongelmaksi muodostunut se, että Dracu juoksee ruutuun ja tarjoaa pysähdystä itse liian aikaisin. On kyllä ruudussa, mutta etukulmassa. Haluaisin että se hakisi ruudun paikkaa kunnes huudan "seis" eikä vaan juoksis ruutuun ja pysähtyisi. Koitin saada sitä korjaamaan itse paikkaa muttei Dracu meinannut millään tajuta... Vähän taisi olla myös väsynyt jo, pitää koittaa treenata tuota pujottelua eri aikana kuin muuta. Jos vaikka kerkeäisi aamulla ottamaan pujottelutreenit ja iltapäivällä tokoa.