Käytiin hakemassa taas Jessicalta treeniohjeita Dracun kanssa. Viimeksi käytiin n. kuukausi sitten.

Liikkeestä istuminen: pitää muistaa olla tarkka käskyn kanssa että se on tarpeeksi jämäkkä. Dracu meinaa jäädä liian hennosta käskystä seisomaan. Pitäisi treenata kaikkia vaihtoja niin, että peruutan Dracun edessä ja annan eri käskyjä. Sain myös kuulla uudesta "idarista", eli EVL:n idari is no more (vuodenvaihteen jälkeen) ja tilalle on tullut uudenlainen jättöliike. Niin ja tassujen siirtelyssä pitää muistaa antaa uusi "odota"-käsky kun ohitan Dracua ja menen sen taakse.

Ruutu: Dracu alkaa tarjota oikeaa paikkaa tosi hyvin, nyt vaan lisää etäisyyttä. On tärkeää muistaa, että kun Dracu tarjoaa huonoa paikkaa niin en saa kutsua sitä takaisin ja tehdä uutta vaan antaa uusi käsky että oppisi korjaamaan myös paikkansa käskystä. Sivulletulo liikkeen lopussa myös treenin alle.

Merkille meno: olen vienyt merkin taakse palloa ja ollaan sitten juostu Dracun kanssa sinne yhdessä. Dracu menee merkille aina merkin oikealta puolelta joten pitää laittaa pallo hieman vastakkaiselle puolelle että kun käsken Dracun pysähtymään se jää suoraan merkin taakse eikä oikealle sivulle.

Tunnari: treenaillaan verkkoon kiinnitetyillä kapuloilla jolloin Dracu ei voi nostaa vääriä. Viettitila on tosi tosi hyvä, menee rauhassa ja käyttää nenäänsä. Kapulan tuonti on tosi huono, pitää hirmuisen kevyseti kapulasta kiinni mutta Jessica oli sitä mieltä että se todennäköisesti johtuu siitä että Dracu on hieman epävarma vielä ja ote todennäköisesti paranee kun Dracu saa vähän itsevarmuutta liikkeeseen.

Luoksetulo: on alkanut nyt ihan lähiviikkoina ennakoimaan pikkaisen, varsinkin seiso-käskyn jälkeen ennen maahanmenoa. Jessica heitti Draculle pallon seisosta ja pysähdykset on tosi hyvät ja napakat. Nyt vaan pitää muistaa tehdä läpijuoksuja eri kohdissa, esim. välillä koko matka, välillä seison jälkeen, välillä ilman seisoa pelkällä maahanmenolla jne. Ja tärkeää on se, etten kaiva lelua esiin ennenkuin Dracu on jo kiihdyttänyt itse. Eli kaikki koirat osaavat kiihdyttää kun lelu tulee esiin mutta me halutaan palkata vasta sitä itse kiihdyttämisen "tarjoamista".

Kaukokäskyt: hyvällä mallilla, jatketaan vielä lähityötä ja otetaan etäisyyttä vasta kun Dracu on saanut enemmän varmuutta.

Seuraaminen: mun pitää itse varoa varsinkin vasemman käännöksissä olkapäätä, jota heitän aika paljon taaksepäin. Seuraaminen on yleisesti ottaen tosi hyvässä vaiheessa, vähän voisi naksutella pysäytyksiä enemmän ja tehdä vasemman käännöksiä apukäskyllä. Sivulletulossa naksutellaan hyviä sivulletuloja jotka on nyt mennyt aika kamaliksi kun aloitin pitämään vasenta kättäni vähän taaempana jottein Dracu voi tökkäistä sitä kun se tulee sivulle. 

Nouto: Dracu on alkanut jostain syystä vähän varomaan metallin suuhunottoa, joten nyt vähän viettinoutoja metallilla. Olen saanut  tassujen steppailun pois tosi hyvin, mutta sitä pitää myös muistaa vahvistaa aina välillä.

Yleisesti voittajan liikkeet alkaa olla viilausta vaille valmiit, mutte tietty tarvitaan vielä paljon varmuutta ja pitää treenailla liikkeitä myös kokonaisina. Ajattelin ett voisi katsoa kesäkuun puoliväliltä jotain koetta ja katsoa myös jos päästäisiin AST:n tokojoukkueeseen heinäkuun lopussa.