Vähän taas yhteenvetoa laiskalta bloginpitäjältä...

Dracun näyttely Mynämäellä 16.05.2010 

Ajeltiin Tiian & bc Ruutin kyydillä Mynämäen näyttelyyn jossa tuomarina oli serbialainen Suncica Lazic. 

Dracu taisi olla ainut AVO-narttu joka passasi vallan mainiosti mulle ja todella nätisti se antoi tutkia ja seisoi kauniisti koko arvostelun ajan. Saatiin sitten seuraavanlainen arvostelu:

"Typical head, but stop could be a little bit stronger. The whole head could be a little stronger. Ears should be better set on the head. Correct topline. In movement, tail is carried a little high. Could be just a little deeper and bones could be stronger. Angulation could be better. A little loose in elbows. Needs more substance. Good temperament. Correct movement. Coat good color and quality."

Tulos: H

Tuomari kovasti pahoitteli kun hänen piti nyt H antaa ja kehäsihteerit olivat kovin pahoillaan myös mutta itse olin äärettömän tyytyväinen. Tultiin hakemaan sitä pakollista H:ta ja mä olin ihan henkisesti valmistautunut siihen että joudutaan ramppaamaan koko kesä näyttelyissä ennenkuin kukaan antaa sitä meille. Ja sitten se tuli heti ekasta näyttelystä :)

Tiia ikuisti tämän ainutkertaisen (toivotaan!) tapahtuman kamerallaan:

Dante kisaa agilitya 02.05., 13.05., 22.05. ja 23.05.

Lempäältä 02.05 Dantella kolme rataa, joista ekalta 0-tulos ja SERT-A!! Hip hei, meidän toka agilityserti :) Muut radat oli sitten hyllättyjä.

Vantaalla 13.05 jatkui hyllyputki kahden hyllyn voimin.

Vihdissä 22.05 alkoi jo olla vähän paniikki kun SM-nollia puuttui vielä kolme, mutta möhlittiin kaikki radat, kaksi hylkyä ja yksi vitonen.

Vantaalla 23.05 onnistui vihdoin ja viimein ja tehtiin kaikilta kolmelta radalta nollat! Sijoitukset oli 4., 11. ja 5. Koitin varoa rimoja joten en uskaltanut ohjata Dantea yhtä tiukasti kuin yleensä ja tehtiin tosi hitaat kontaktit kun meikä huusi naama punaisena kirosanoja jotta Dante ei vaan keksisi hypätä yhtään kontaktia... Nyt voitaisiin käydä vielä kisa tai kaksi ennen SM-kisoja jotta päästäisiin vähän revittelemään ;)

Niin ja SM-nollat on nyt kasassa! Tikkurila here we come! :)

Dracun 2 by 2 keppitreenit & agility

Mä olen treenannut näitä keppejä ihan käsittömän laiskasti, joten ei olla edistytty paljoa yhtään.

Nyt Dracu on tilanteessa, jossa se pujottelee 4 suorassa linjassa olevaa keppiä. Seuraavaki lisätään yksi kahden kepin sarja vähän kauemman ja helpotettuun kulmaan ihan samalla tavalla kuin tehtiin kun lisättiin kakkossarjaa.

Dracu hakee tosi hyvin avokulmista, mutta jos tullaan yhtään suljetusta kulmasta niin Dracu meinaa juosta kokonaan keppien ohi tai puikahtaa vikasta välistä keppejä. Onneksi näitä kulmia on sitten aikaa treenata koko koiran eliniän ;)

Keinu alkaa olla tosi hyvällä mallilla. Dracu jarruttaa tosi nätisti ja tekee hyvän 2on2off:in. Ollaan otettu keinulle jo vähän vauhtia putkesta ja siirsin keinun eteen lelun jolle vapautan sitä välillä. Dracu tekee nätin kontaktin kun olen sitä vähän vedättämässä, mutta itsenäistä kontaktinhakua jos jään sen taakse pitää vielä treenata paljon.

Ollaan tehty myös aika paljon hyppytekniikkaa. Olen tehnyt set point harjoitusta jossa on itse päähyppy ja n. 1,5 m päässä pikkuhyppy joka auttaa koiraa hahmottamaan oikean ponnistuspaikan. Treenattiin paljon suorassa linjassa tätä, mutta nyt ollaan myös otettu samaa kun hyppyä lähestytään kulmasta. Lisäksi tehtiin ponnistustreeniä jossa on 5 estettä suorassa linjassa ja etäisyydet kaikissa sama n. 6 askelta. Koiran pitäisi suorittaa koko letka niin, että joka välissä se laskeutuu ja ponnistaa taas samalta paikalta. Tämäkin on mennyt tosi hyvin :)