Eihän me nyt tietenkään oltu kokonaan treenaamatta Dracun juoksun aikana! Tokoiltiin ja käytiin taas Jessicalta hakemassa vinkkejä. Nyt Dracu on ilmoitettu kolmelle seuraavalle viikonlopulle kolmeen eri tokokisaan + muutamaan agistarttiin joten treenata täytyy oikein urakalla!

Eilen käytiin Miinan & Mimmin kanssa Puolarmaarissa pitkällä lenkillä. Kaikki koirat juoksivat vapaina metsässä ja tulevat onneksi toimeen keskenään. Välillä Mimmi vähän koitti rähistä Draculle tai Dantelle, mutta heti kun ne kääntyvät rähähtämään takaisin niin Mimmi käänsi selän ja tilanne loppui siihen. Noi kaksi punaista pönttöpäätä kun leikkivät niin rajusti ja kovalla äänellä että kyllä siinä oli belgillä ihmettelemistä :D

Tarkoitus oli treenata tokoa vielä ennen mun agilitytreenejä, mutta eksyttiin metsään eikä keretty ottamaan kuin tunnaria pikkuisen. Tätä ollaan treenattu nyt niin että liikkuri hieman rähähtää jos Dracu säntää kapuloille liian kovaa sekä myös älähtää jos se nostelee vääriä. Nyt on jäänyt aika hyvin väärien maistelu, mutta jostain syystä Dracu on tuonut vääriä mulle parissa viime treenissä. Olen sitten vain mitään sanomatta ottanut väärän kapulan ja lähettänyt uudelleen hakemaan omaa. Nytkin teki muutaman ihan nätin tunnarin mutta toi jossain välissä myös väärän  No toistoa vain, pääasia ettei enään rähmi jokaista hemmetin kapulaa joka osuu nenän alle!

Kun olin vetänyt agilitytreenit, otettiin Dracun kanssa myös samaa (mukamas helppoa) rataa, jossa sai todenteolla treenata niistoa jotta saisi koiran vietyä vaikeassa kulmassa olevalle renkaalle. Dracu vetäisi muutaman kerran renkaan keskeltä halki (meillä on keskeltä "halkeava" rengas) muttei se tietenkään ollut moksiskaan... Myös takaaleikkaus avokepeille ei ottanut onnistuakseen, Dracu haki ihan vääriä sisäänmenoja! Kävi selvästi niin kuumana ettei meinannut keskittyä sitten ollenkaan tässä alussa. Loppuosa menikin sitten nätimmin ja harjoiteltiin putkiohituksia sekä pitkän suoran päässä poispäinkääntöä. Olipa kyllä kiva treenata agia pitkästä aikaa!

Tänään käytiin sitten treenaamassa lähikentällä vähän tokoa ja esineruutua. Otin Dracun kanssa alkuun ohjattua, jota ollaan vasta alettu harjoittelemaan. Koska merkki on vielä kesken, vien Dracun itse merkille ja siirryn sitten sinne minne kuulun. Noutokapuloiden sijaan ollaan tehty leluilla jotka ovat samassa linjassa merkin kanssa ja tänään vein ekaa kertaa keskelle (vaikka n. 7 m merkin taakse) jotain; viereiseltä nurmelta löytyneen ison mehukanisterin. Dracu hakee suuntia ihan nätisti, ei ainakaan tee enään sitä ettei lähde hakemaan käskystä vaan vaati sitä 3-5 käskyä ennenkuin oli varma että sen lelun saa oikeasti hakea. Selvästi se pitää vain saada katsomaan oikeaan suuntaan kerran ennekuin lähettää ja sitten se hakee oikean. Tein kaksi toistoa / puoli. Sitten otettiin pikkaisen liikkeestä istumista jota naksuttelin, eli palkkasin vaihdosta, en kauniisti istumisesta. Sitten otettiin ruutua. Aloitin pitkällä matkalla ja käytin merkkinä samaa merkkiä jota käytimme ohjatun treenaukseen. Ekalla käskyllä Dracu lähti mun taakse ja oli selvästi hakemassa kapuloita, ei ruutua. Käskin pysähtymään ja sitten uusi käsky ruutuun. Kyllä se sinne lopulta löysi ja kehuin mutten palkannut. Sitten uusi yritys ja nyt juoksi ruutuun tosi hyvin. Kaikki stopit oli kauniita ja nopeita mutta paikka turhan takareunalla. Otin myös muutaman maahanmenon ruudussa joka oli varsin huono... Ruudusta sivulletulo on kuitenkin hyvä. Lopuksi otettiin hiukan paikallaoloa. Käskin kaikki koirat riviin maahan ja kävin sitten eka vapauttamassa Stellan pyörimään siihen ympärille ja sitten Danten. Hiukan Dracu otti häiriötä muttei paljoa. 

Treenien loputtua mulla oli vielä hiukan aikaa joten tallasin viereiselle kentälle esineruudun jonne sitten piilottelin esineitä ja päästin ensin kaikki koirat yhtäaikaa niitä etsimään ja sitten yksitellen. Dante ja Dracu nostivat esineitä, Stella taisi vaan juosta, haukkua ja syödä jäniksenpapanoita Dracu tuskin tarvisi montaa treenikertaa saaakseen esineruudun kuntoon... Pitäisi vaan jossain vaiheessa ryhdistäytyä ja alkaa treenata jotain maastolajia!