Dracun kanssa ensin isolla kentällä tokoa ja sitten vein vielä muun lauman kotiin ja otettiin muutamaa liikettä viereisellä pikkukentällä.

Isolle kentälle rakensin ensin ruudun ja sitten sirottelin matalampia tötsiä sinne tänne. Treenattiin:

  1. Seuraamista. Kaikki askellajit läpi sekä askeleet. Teki hyvin, mutta jouduin huomauttamaan edistyksestä muutaman kerran. Vähän meinasi katsekontakti tippua kun lähestyttiin merkkejä tai ruutua. Nyt pitää muistaa treenata seuraamista kentällä jonka olen täyttänyt leluilla... 
  2. Ruutua. Ekalla lähetyksellä lähti ihan päämäärättömästi hortoilemaan ja bongaili vääriä tötsiä. Käskin pysähtymään ja annoin uuden ruutu-käskyn. Nyt lähti hyvin ruudulle ja kehuin. Uusi lähetys josta jo pystyin palkatakin. Treenailtiin paikan hakua niin, että naksautin kun osui oikeaan paikkaan ja sitten annoin "seis"-käskyn. Otettiin ruutuun lähetystä myös sivuilta, eli vein Dracun seisomaan ruudun ulkopuolelle jommalle kummalle sivulle ja käskin itse edestä ruutuun. Näitä Dracu on alkanut tajuamaan ja haki ihan nätisti oikeaan paikkaan. Lopuksi otettiin muutama täyspitkä lähetys ja käskin Dracun ruudussa heti maahan ilman seis-käskyä.
  3. Luoksetuloa. Laitoin merkit kisamatkaan ja otin kerran koko luoksetulon kisamaisesti läpi. Pysähdykset oli kyllä ihan mielettömän upeat, jäi hurjat jarrutusjäljet hiekkaan ja vauhti oli just passeli, ainut joka mättäsi oli vika pätkä jossa tullaan eteen. Treenattiin siihen sitten vauhtia niin että mulla oli pallo piilossa jalkojen takana ja siitä sitten palkka jalkojen välistä. Vähän oli muuten ongelmaa kun koitin pysäyttää Dracua tokalle tötsälle seisomaan, meinasi mennä joka kerta maahan  Sitä ei aina tajuakaan miten nopeasti ne koirat oppivat miten missäkin tilanteessa yleensä pitää toimia...
  4. Paikallaoloa. Käskin kaikki koirat riviin maahan (Dracun keskelle) ja kutsuin sitten ensin Stellan luokse ja sitten Danten. Dracu pysyi nätisti ja heittelin vielä vähän palloa muille. Vähän meinasi yhdellä heitolla nytkähtää pallon perään, mutta pysyi kuitenkin maassa.
  5. Metallinoutoa. Metallinoudossa ongelma on ollut se, että Dracu ei a) tykkää ottaa sitä kunnolla suuhun, pyörittelee aina ensin ennenkuin nostaa ja sitten tiputtaa herkästi kun ei pidä kunnolla sekä b) ollaan treenattu vauhtia palkkaamalla pallolla tuonnista, jonka takia Dracu alkoi ennakoida palkkaa niin että se otti kapulan suuhunsa, juoksi muutaman askeleen, tiputti kapulan ja lähti pinkomaan mua kohti hullu pallonkiilto silmissä... Olen ratkaissut ongelman niin, että innostan ensin Dracua, sitten lasken kapulan maahan ja kehotan Dracua nostamaan sen ja sitten lähetän sen kiertämään puuta (joka on tosi hauskaa Dracun mielestä). Kun Dracu on palaamassa, lähden pinkomaan pakoon kuitenkin rintamasuunta jatkuvasti Dracua kohti ja otan luovutuksen eteen josta kunnon riehumispalkka. Ollaan kanssa otettu puuagilitya metalli suussa ja nyt Dracu alkaa pitämään sitä paremmin suussaan.

Kodin vieressä olevalla pikkukentällä otettiin sitten seuraavat jutut:

  1. Tunnaria. Laitoin kapulat kisamaisesti riviin ja vein oman sekaan. Treenattiin myös vähän itsehillintää liikkeessä niin, että sanoin ääneen "käsky" eikä Dracu saanut varastaa kapuloille väärällä sanalla. Muutaman kerran lähti kunnes tajusi ettei tällä käskyllä saa mennä. Ei ollut sitten niin "nuolena" lähtemässä ekasta vinkaisustani. Meni kapuloille aika vauhdikkaasti ja muistutin ihan pikkaisen että "nätisti". Nuuski sitten kiltisti koko rivin ja toi tosi kauniisti oman. Vaihdettiin sitten vielä omaa ja otettiin toinen kerta, joka meni myös oikein mallikelpoisesti jopa ilman mitään muistuttelua multa.
  2. Kaukoja. Otin täyspitkällä matkalla pääasiassa ilman jalkojen välissä olevaa namia ja teki oikein hyvät vaihdot. Palkkasin vasta n. 5 sekunttia jokaisen vaihdon jälkeen ja Dracu oli oikein rauhallinen.

Kaikenkaikkiaan ihan tosi hyvin menneet treenit! Pitää jossain vaiheessa muistaa hakea Puukeskuksesta uusia tunnareita, alkaa olla ihan lopussa tämänhetkiset. Samoin pitäisi hankkia kehänauhaa jostain ja treenata sitä ruudun kanssa! Huomenna vielä pikkutreenit, perjantaina voisi koittaa keretä vetämään koko liikesarjan palkatta läpi. Jessica oli sitä mieltä, että kerran viikossa voisi treenata palkkaamattomuutta (vaikkei se nyt mitkään suuri ongelma meille ole ollut) ja vetää kaikki liikkeet kisanomaisesti läpi. Lauantaina joku helppo pikkutreeni ja sunnuntaina on sitten jo koe! Vähänkö jännää