Otin nopeat agilitytreenit Dracun kanssa kun oman koulutusryhmäni treenit oli ohi.

Keskityttiin kontakteihin ja tehtiin pääasiassa puomia. Olin vetänyt toisen pään alle putken U-muotoon ja treenattiin vuoroin putkenpäiden ohitusta puomille mentäessä sekä kontaktin ottoa vaikka jään kauemmas ja meidän välissä on se putki. Otin kontaktia lelupalkalla, lelu oli alussa n. 2 metrin päässä ja vapautin Dracun naksulla hyvästä 2on2off-asennosta.

Näissä oli ongelma aikaisemmin se, ettei Dracu hakenut itsenäisesti oikeaa asentoa, vaan katsoi multa apua että milloin asento oli hyvä. Korjasin ongelman sillä, että aloin vapauttaa sitä lelulle vasta kun se katsoi lelua. Eli se ei ikinä pääse lelulle jos katsoo mua. Tämä vaati tosi paljon toistoja, mutta jossain vaiheessa jokin vaan naksahti paikoilleen ja nyt ei edes vilkaise mua. Nyt tavoite on lähteä siirtämään lelua yhä kauemman, seuraavien esteiden taakse ja aina pidemmälle jotta Dracu keskittuisi kontaktilla jo siihen, että rata jatkuu ja jossain vaiheessa lelun voi korvata kokonaan seuraavilla esteillä ja ne toimii samanlaisina kiintopisteinä kuin lelu.

Tehtiin lukuisia toistoja ja siirsinkin lelua jo yhden esteen taakse ja Dracun keskittyminen pysyi hyvin suorituksessa, katse ja ajatus kontakteilla on eteenpäin mun sijaan. Muutaman kerran koitti lähteä ilman lupaa läpijuoksulla, mutta hyvin tuli takaisin komennuksesta. Pitää vain muistaa tehdä tätä treeniä myös A:lla eikä pelkästää puomilla...

Niin ja kontakti-putki erottelussa otin nyt käyttöön Draculla sen, että kontakteilla käsi on ylhäällä ja putkeen mennessä käsi on taas alhaalla. Ei olla treenattu näitä vielä paljoa kun eivät nyt ykkösissä ole vielä kovin ajankohtaisia, mutta tulevaisuudessa pitää muistaa treenata systemaattisesti tätä erottelua!