Nyt on sitten sekin koettua Danten kanssa, eli jo paikkansa vakiinnuttanut epävirallinen aussie-open. Uroksia tuomaroi Melinda Gann (Kennel After All, USA) ja Dante oli ilmoitettu punaisiin uroksiin 12 muun uroksen kanssa. Paikalla aussieita oli kokonaiset 148.

Aamulla lähdettiin ensin bussilla Gabille, jonka kyydissä matkattiin Järvenpäähän. Kerettiin eksyäkin ennenkuin siinä kymmenen maissa saavuttiin paikalle. Keli ei ollut mikään ihan paras, mutta sade ainakin oli lakannut. Paikan päällä oli paljon koiria ja ihmisiä, ja Dante oli tietenkin ihan hepulissa, kun ympärillä oli niin paljon tuttuja ihmisiä ja koiria. Käytiin tervehtimässä kasvattajaa ja muuta Ardiente-poppoa, ja samalla näin Danten veljen Sisun ensimmäistä kertaa livenä sen jälkeen, kun se oli 7 viikkoinen. Pojissa oli jotain ihan samaa näköä, mutta ne olivat kuitenkin ihan erinäköisiä... Jotenkin vaikea kuvailla. Sisu oli mukavan rauhallinen jatkuvasti säheltävän Danten rinnalla. Hieman Dantea suurempikin se oli.

Katseltiin hieman kehiä, ja pian sai kyllä huomata, että aussieita oli esillä ihan laidasta laitaan. Nellyn pikkuinen Freddy meni ja debytoi hienosti ollen pentujen VSP! Paljon onnea pikkukundille. Erikoisempaa menestystä ei tutuilla oikeastaan ollut, paitsi Danten mummo, Rowdy (Diamond Aire Finnish Joy), voitti jälkeläisluokan!

Dante käyttäytyi suhteellisen nätisti kehässä, hieman piti öristä takana oleville, mutta selkeästi suurin energia oli jo kulutettu. Juokseminenkin onnistui yllättävän hyvin, ei laukannut oikeastaan yhtään! Meidän arvostelu oli seuraavanlainen: "Dark red. Staright stiffle. Roachy topline. Nice neck. Feminine head. Wide parallerel rear, narrow front. Balanced sidegait, good foot timing." Eli vapaasti suomennettuna: "Tummanpunainen. Suorat välikämmenet/eturaajat (?). Käyrä etulinja. Hyvä kaula. Feminiininen pää. Leveä, rinnakkainen takaosa, kapea etuosa. Tasapainoinen sivuaskel. Hyvä askeleiden ajoitus." Omasta mielestäni hyvä arviointi, tuomari ei ihmeekseni maininnut mitään Danten pienestä koosta tai ulospäin kääntyvistä ranteista. Sisu sai muuten saman maininnan narttumaisesta päästä, taitaa olla sukuvika ;)