Huh, onpa takana varsin kamala tokokisa... Kisat olivat JSKK:n kentällä, tuomarina toimi Harri Laisi ja samalla kisattiin aussieiden rotumestaruus. Ihanasti oli luvattu ukkosta ja sadetta, onneksi saatiin kuitenkin vain jälkimmäistä! Päästiin Kirsin kyydillä Jokelaan jossa oltiin niin ajoissa, että kerkesin seurata alo-ja avo-luokkien suoritukset. Dante oli ensin autossa, ja sitten toin sen ulos ja sidoin kiinni. Ennen omaa vuoroa käytiin vähän lämppäämässä ja testailin, istuuko meidän pikku fifi märällä maalla.
Meidän rivi kootuin selityksin:
  • Paikalla makaaminen: 10p - Hyvä, oli ollut kuulemma pikkaisen levoton taas
  • Seuraaminen: 8p - Kaava oli todella lyhyt, mutta yksi suora vei isoon vesilammikkoon kehän laidalla, jonka Dante kiersi ja meni monta askelta ennenkuin saatiin seuraus kuntoon. Muuten tosi hyvä.
  • Istuminen: 0p - Olin todella hämmentynyt, kun liikkeenohjaaja sanoi kiitos seurauksen jälkeen, joten en ihan tajunnut, että seuraavaksi tulee istuminen. Käsky tuli ihan väärällä painotuksella ja Dante jäi hämmentyneenä seisomaan.
  • Luoksetulo: 7,5p - Hyvä pysähdys, mahanmeno vaati toisen käskyn, ekalla meni puoliksi maahan, tokalla meni kunnolla maahan. Huono liki-asento, oli reippaasti toisella sivulla.
  • Ruutu: 0p - en valmistellut kunnolla, lähti sivulle eikä löytänyt, meni kehästä ulos (oltiin ihan kehän reunalla)
  • Hyppynouto: 10p - Hyvä, taas huono palautusasento
  • Metallinouto: 8,5p - Ei halunnut ottaa metallikapulaa jostain syystä suuhun! Otti monesti suuhun, pudotti ja otti uudestaan ennenkuin toi hitaasti ravaten.
  • Tunnari: 0p - Maisteli vääriä kapuloita, muttei nostanut, ja toi oikean.
  • Kauko-ohjaus: 7p - Eteni, hyvä maassa-istu ja maassa-seiso, muut huonoja
  • Kokonaisvaikutelma: 8p - Koira kuulemma hieman ullalla tänään, hyvää yhteistyötä kuitenkin
  • Yhteensä: 174p, ei tulosta
Dante käyttäytyi muutenkin vähän hassusti sateen takia (kaiken voi laittaa sateen piikiksi ;) ) ja todella lyhyt seuraaminen todella hämmensi mua kunnolla ja itsellä meni plasmat ihan sekaisin. Istumisen epäonnistuminen oli täysin mun vika, ollaan tyhmästi treenatti samankuuloista seis-käskyä, ja äänenpainotus tuli samanlailla kuin seis-käskyssä. Ihmettelin ruudun epäonnistumista, mutta voi johtua siitä, etten tehnyt kisapaikalla ruutua ennen vuoroa (olen tähän mennessä aina tehnyt sen ennen joka starttia). Metalli oli ihan kummallinen, vaatii selkeästi lisätreeniä, on vähän jäänyt kun Dante on aina osannut noudot. Tunnariin olin todella tyytyväinen, se haisteli, vaikka mennessään maisteli paria. Tiesi kuitenkin mitä teki, ja toi hienosti oman heti kun osui sen kohdalle. Kaukkarit on edelleen kesken, joten en odottanutkaan enempää.

Oman luokan jälkeen jäätiin seuraamaan vielä evl-luokkaa, jossa 3 aussieta kisasi rotumestarin tittelistä, jonka voitti lopulta kahden muuan osallistujan emä Sintti 320:llä pisteellä. Jäätiin vielä kisojen jälkeen kuokkimaan Sampan ja Salan KVA-juhliin. Sain kyydin takaisin Hesaan Ruun omistajalta Helenalta, joka jätti meidän Pukinmäen juna-asemalle. Nyt vain ahkerasti treenaamaan tiistain koitosta varten!