Treenattiin viereisellä minikentällä tänään iltapäivällä. Ennen treeniä harjasin kaikki koirat kunnolla kun niistä lähtee nyt mukavasti pakkasten tullessa karvaa ihan julmetusti.

Aloitin treenit Dracun kanssa. Tehtiin ensimmäiseksi sivulletuloa ja seuraamista. Sain perusasentoa korjattua vähän taakse, mutta on vielä muutaman sentin liian edessä. Seuraaminen olikin sitten pelkkää edistämistä, ihan kamalaa. Namilla ottaa kyllä oikean paikan, mutta en halua lähteä sille linjalle. Yritin ottaa askel-seis-askel ja naksutella istumisia, mutta joka kerta Dracu ponkaisi liikkeelle ja oli sitten ihan liian edessä. Selvästi maltillisemmat lähdöt olisi hyvä idea! Dracu katsoo mun pysähdysaikeet muuten hauskasti oikeasta jalasta ja olenkin tehnyt nyt niin että pysähdyn eka oikealla jalalla (tässä vaiheessa Dracu istuu) ja tuon vasemman jalan viereen. Tällä tavalla saan Dracun juuri ihanteelliseen perusasentopaikkaan. Tein vielä vähän pidempää seuraamista kaartaen vuoroin vasemmalle ja oikealle ja palkkasin lelulla hyvästä paikasta. Kontakti oli koko ajan hyvä. Sitten tehtiin kaukoja. Aloitin tutulla maahan-istu-maahan sarjalla, etäisyyttä nyt parhaimmillaan ehkä 3 metriä. Maahanmeno on todella nopea, istuminen hyvä, ei liikuta takapäätä vaan nousee etutassuilla. Olen saanut myös ennakoinnin kitkettyä pois ainakin toistaiseksi. Muutaman kymmenen toiston jälkeen tehtiin ekaa kertaa istu-seiso-istu. Vedin namilla Dracun ensin ylös istumasta ja siitä sitten työnnöllä takaisin istumaan niin että takapää pysyy paikoillaan. Toistettiin tätä jonkin verran ja Dracu hiffasi sen oikein hienosti. Vähän oli ongelmia pysyä seisten paikallaan, voisi treenata vaikka kosketusalustalla sille joku sana. Lopuksi otettiin vielä liikkeestä maahanmenoa, joka on aika uusi liike. Dracu putoaa tosi vauhdilla maahan vaikka jatkan itse liikkumista, nyt pitää lisätä vain siihen jääminen. Mutta hyvällä alulla ollaan!

Danten kanssa aloitettiin kaukkareilla. Tein kaikki vaihdot muutamaan kertaan läpi ja sitten keskityin siiten seiso-maahan, meidän kompastuskiveen. Se onnistuu läheltä, muttei koskaan kaukaa. Nyt kyllästyin kokonaan Danten suorituksiin ja aloin maahanmenon lisäksi ajaa sitä taaksepäin. Siitä sain idean, että voisi kokeilla lisätä maahan-käskyyn maate peruuttaminen, ensin ajaen Dantea pois tulemalla sitä kohti ja antaen käsisignaalin. Joten tehtiin varmaan kaksikymmentä minuuttia tätä, kunnes pelkällä kädellä sain Danten maate peruuttamaan. Katsoo saisiko tästä mitään apua tähän vaihtoon. Leikin sitten paineistuneen Danten kanssa ja otin luoksetulon pysähdyksiä pallon kanssa kunnes Dante oli taas iloinen ja nollaantunut. Viimeiseksi tehtiin tunnaria. Vein ison kasan vääriä nurtsille ja oma oli vuoroin kasan reunoilla ja vuoroin kasan sisällä, täysin näkyvissä. Jäin noin kahden metrin päähän kapulakasasta ja annoin viiden metrin päässä olevalle Dantelle aika vahvan "nätisti"-käskyn, jonka myös toistin jos Dante koitti edes ravata kasan luokse. Eilistä maistelua ei ollut tänään lainkaan, ei koskenut yhtään kertaa yhteenkään väärään kapulaan ja löysi oman tosi hienosti! tehtiin kuutisen toistoa jotka meni kaikki yhtä täydellisesti. Vielä muutama viikko näin ja sitten pitää alkaa lisätä mun matkaa kapuloihin...

Kaiken kaikkiaan tosi kivat ja onnistuneet treenit! Molemmat koirat keskittyi ja teki hyvin töitä ja osoittivat molemmat edistyneensä. Huomenna on sitten taas Jessican valmennus, katsoo mitä tuomioita ja vinkkejä saadaan ;)