PiiriMestaruuskisat kyseessä siis - ei PohjoismaisetMestaruuskisat :P

Olin ilmoittanut Danten yksilökisoihin (2kpl, yhteistulos ratkaisee piirimestaruuden) sekä joukkuekisaan (epävirallinen, 4 koirakon joukkueet). Päivä alkoi yksilöagilityradalla joka oli Johanna Wüthrichin käsialaa ja luokassa 46 koirakkoa. Oltiin tosi hyvässä suorituspaikassa suht. alussa mutta silleen että kerkesin lämpätä hyvin. Dante tuntui innokkaalta ja rata tuntui suoritettavalta, ei liian vaikea muttei mikään tajuton juoksuratakaan. Heti toka rima tippuikin sitten jonka jälkeen tehtiin kontaktit kunnon pysäytyksillä ja kepeillä tuli toinen virhe kun valssasin lopussa pikkaisen liian aikaisin ja Dante tuli yhden välin liian aikaisin pois. No, alusta vaan ja saatiin rata suoritettua loppuun reippaalla yliajalla. Tulos 10rv, aika -4,61 eli lopputulos 14,61 ja sija 28/46. Dante liikkui ja hyppäsi kuitenkin ihan hyvin, ei mitään merkkejä tutusta himmaamisesta tai jäykkäpompuista.

Toinen rata oli sitten ulkona suoritettava epävirallinen joukkuerata, tuomarina Anne Viitanen. Koska joukkuekisaan saa osallistua mistä tahansa luokasta oli rata vähän normikolmosen rataa helpompi. Me mentiin Danten kanssa joukkuueesta toisina ja tehtiin ihan hyvä rata, valitettavasti yksi random rima tipahti. Tulos 5rv, aika -12,97. Ei ollut mikään kamalan tiukka kohta, joukkuekaverit vaan tokaisi että "no sä vedätit aika rajusti mutta ainahan sä vedätät" ;) Oli aika hauskasti sanottu ja aivan täysin totta, ainahan mä vedätän ja huudan kilpaa Danten kanssa! Joukkueemme saldo oli lopuksi 20rv ja sija 6/10.

Viimeinen rata oli sitten taas virallinen hyppyrata, tuomarina Anne Huittinen. Koiria yhteensä 41. Rata oli varsin teknisesti vaativa, mutta kivalla tavalla. Mm. haastava keppikulma ja takaaleikkaus ennen okseria olivat sellaisia kinkkisempiä kohtia. Tehtiin Danten kanssa ihan kohtuullisen kivaa rataa loppuun saakka kunnes vikalla putkella otettiin hylly. Se oli se meidän perinteinen virhe, eli tullaan suoraan U-putkelle ja pitäisi mennä ohjaajan puoleiseen putkeen ja Dante karkaa toiseen päähän. Kohta oli hankala koska en päässyt antamaan Dantelle tilaa vaan sen olisi pitönyt tulla tosi lähelle mua päästäkseen putkeen ja tietty jos seison Danten reitillä niin se menee siihen väärään päähän. Tyhmä ei koskaan opi... 

Dante juoksi kuitenkin kaikki radat tosi hyvin, ei jäykkyyttä vikallakaan radalla ja oltaisiin tehty ihan hyvä aikakin ilman sitä hylkäystä. Seuraavia kisoja odotellessa!

- - - - -

Lisäksi yhdellä välitauolla käytiin tokoilemassa Purinan läheisillä isoilla nurtseilla Danten ja Dracun kanssa. Otettiin Dracun kanssa luoksetuloja pitkän matkan kanssa ja treenailtiin sitä eteentuloa kovasta vauhdista. Eka meni persiilleen mutta sitten tajusi ettei palkkaa tulekaan läpijuoksusta ja hidasti tosi nätisti ja otti eteentuloasennon (miksei kukaan ole keksinyt tälle parempaa nimeä???). Lisäksi tehtiin tunnaria molempien kanssa, kaukoja, seuraamista ja Dracun kanssa vauhtinoutoja.