Kennelliiton järjestämä nuorten valinnaisleiri järjestettiin Asikkalassa, jonne mentiin Danten. Lajina meillä oli agility, jota treenattiin sitten kaikki kolme päivää. Majoitauduttiin kahden hengen huoneeseen Tiian & tollari Rasmuksen kanssa, jotka olivat entuudestaan tuttuja kisakentiltä, ja heidät on juuri hyväksytty AST:hen koejäseniksi, joten ovat myös seurakavereita :) Onpa kiva saada seuraan joku toinenkin junnu! Pojat tulivat ihan hyvin toimeen, Rasmus oli häkissä kun koirat piti jättää kahdestaan, mutta muuten vapaana pienessä huoneessa.

Agilityn taso oli paljon huonompi kuin oli osannut odottaa. Miltein kaikki muut olivat möllejä, joukossa oli pari ykkösissä kisaavaa. Meidät jaettiin kahteen ryhmään iän perusteella, meidän ryhmässä oli 5 koirakkoa. Keli oli koko leirin ajan todella kamala, onneksi meidän treenit pidettiin sisällä hevosmaneesissa. Alusta oli aivan kamalan pehmeä, mutta toisaalta nyt on tullut treenattua sellaisessakin! Tiistaina treenattiin vain kerran, n. 1,5 tuntia, keskiviikkona Ritva Herrala oli kouluttajana ja hänen kanssa teimme 2 eri täyspitkää ratatreeniä kahdessa eri osassa, yhteensä n. 3 tuntia ja torstaina meillä oli pienimuotoiset "kisat", joissa kahden radan yhteistulos oli lopullinen tulos. Vaikka treenit olivat meidän tasoon nähden turhan helppoja, oli hyvä välillä päästä tekemään suorempia ratoja ja kerrata alkeita, eli ei todellakaan ollut mikän täysin hyödytön reissu. Dante sai mun lisäksi juosta radalla monien muiden kanssa, jotka halusivat kokeilla maxikoiraa. Itsekin ohjasin miniä ja mediä, joka olikin varsin erilaista!

Lisäksi leirillä oli muuta tapahtumaa, mm. barrel race koirien kanssa jonka joukkueemme voitti ja ahmintakisa, jossa Dantelle ei meinannut maittaa koiranruoka, vaan pikku possu säntäsi karkkilaatikolle ja aloitti minun twiksillä ennenkuin saatiin se kiskottua pois... Mukavaa, leppoisaa menoa siis, tutustuttiin muihin nuoriin agilityihmisiin ja Dante sai nauttia oikein paljon kehuja, kaikki tuntuivat pitävän siitä kamalasti!