Oltiin lupauduttu mukaan AST:n joukkueeseen vuoden 2006 SM-kisoihin Dante kanssa. Joten pakko sinne oli mennä. Stellan olin vienyt hoitoon, joten yksi huoli vähemmän. Päivä alkoi aivan liian aikaisella herätyksellä, kun kello soi jo 5.00! Dante oli ihan kummissaan, kun normaali heräämisaika on nyt lomalla ollut kymmenen jälkeen. Saatiin yhdeltä joukkuelaiselta kyyti kisapaikalle, jossa oltiin hyvissä ajoin seitsemän kieppeillä. AVO:ssa oli osallistujia 98 ja me oltiin heti kolmansia, eli ekassa ryhmässä, joka alkoi 9.00.

AVO:ssa oli kolme eri kehää, josta ensimmäisessä suoritettiin paikallamakuu ja luoksetulo, tuomarina toimi Marita Packalen. Kehä oli todella vilkkaalla paikalla ja ihmisiä oli ihan tuhottomasti! Meille tuli jotenkin kamala kiire kehälle, enkä kerennyt yhtään rauhoitella Dantea paikallaoloa varten. Kaiken kruunasi järjetön piilo, joka oli koirien sivulla, hieman takaviistoon, eli todella hankala. Yleensähän piilot ovat koirien edessä. Dante oli kuulemma noussut istumaan heti kun me kadottiin, joten arvosanaksi tuli 5. Eikä dante ollut ainut koira, jota tuo piilon paikka häiritsi, todella harva koira pysyi maassa niin, ettei edes rintamasuunta muuttunut. Sitten oli vielä luoksetulo. Dante tuli hyvää vauhtia, mutta pysähdys oli aika huono. Muuten liike oli hyvä, arvosanaksi saatiin 8. Yleisarvosanaksi taidettiin saada 9.

Seuraavassa kehässä tuomaroi meille tuntematon Kari Kielo. Kehässä piti suorittaa seuraaminen, seisominen ja nouto. Seuraaminen oli hyvää, tiivistä ja perusasennot olivat hyvät. Linja oli todella tiukka, normaalissa kisassa olisi ollut 10 tai ainakin 9, mutta nyt tulos oli 8. Liikkeestä seisominen alkoi hyvällä seuraamisella, ja seisominen oli aika hyvä, pari askelta otti. Perusasento myös hyvä, Arvosanaksi saatiin 9. Nouto meni loistavasti, luovutusasento oli pikkaisen vinovasemmalle, koska heitto oli ihan vino. Arvosanaksi 9. Tuomari piti paljon Dantesta, ja yleisarvosanaksi antoi 9.

Sitten viimeiseen kehään, jossa tehtiin kaukokäskyt, maahanmeno ja hyppy. Tiukkaa tuomarilinjaa piti yllä Hannele Pörsti. Aloitettiin kaukokäskyillä, Dante teki nopeat vaihdot heti ekoilla käskyillä, hieman liikkui eteenpäin. Tulos 7. Liikkeestä maahanmeno meni ihan pieleen, kun liikkeenohjaaja kävelytti meitä todella pitkään, ja Dante ei jaksanut seurata. Kun piti antaa käsky, kontakti oli ihan kadonnut, eikä se koira mitään käskyä kuullut. Jäi seisomaan, joten arvosanaksi tuli 0. Viimeiseksi oli hyppy, jossa ekalla käskyllä Dante nytkähti eteenpäin, mutta päätti varmistaa multa, että pitihän nyt hypätä? Tokalla hyppäsi, ennakoi istumisen ja takaisinhypätessä vielä kolahti esteeseen. Joten 7. Yleisarvosanaksi saatiin 7.

Kokonaispistemäärä oli 134,33, eli III-tulos. Ei kyllä voi olla kamalan tyytyväinen, kun koira osaa 200p edestä... Meidän joukkue sijoittui 22/72, eli ihan ok. Päivä oli pitkä, ja kotona oltiin vatsa seitsemän jälkeen. Paremmin sitten ensi vuonna.