Viime kesänä ilmoittauduttiin jonotuslistalle koirakerho Sopun vepetreeneihin ja joku aika sitten tuli info että päästiin juuri perustettuun uuteen ryhmään perjantaille. Meillä ei ole vakituista kouluttajaa vaan kiertävä kouluttaja. Treenit pidetään Munkkiniemessä ihan Turunväylän vieressä ja meitä treenaajia taitaa olla yhteensä kahdeksan. Hiukan jännitti mennä paikalle kun en yhtään tiennyt mitä odottaa, ei päästy uusille jäsenille tarkoitettuun infotilaisuuteen. Pienen harhailun jälkeen löysin perille hieman myöhässä ja päästiin samantien aloittamaan. Jokaisessa treenissä mennään yleensä kaikki neljä liikettä läpi niin, että eka kaikki koirat tekee yhden liikkeen, sitten alkaa toinen kierros ja tehdään toinen liike jne. joten koirat saavat huilia välissä.

Eka liike oli veneestä hyppääminen ja rantaan uinti. Dante komennettiin veneeseen ja minä jäin rannalle odottelemaan. Vene soudettiin n. 30 metrin päähän josta sitten sain kutsua Dantea luokse. Se keikkui veneen laidalla pikkuisen hetken epäröiden mutta loikkasi sitten rohkeasti veteen. Ui mallikelpoisesti luokse ja palkkasin namilla ja riekkumisella. Tässä liikkeessä tulee tuskin olemaan suurempia ongelmia.

Toka liike oli esineen vienti veneeseen. Siinä koira jäi rannalle apuohjaajan kanssa ja menin itse veneeseen ja mentiin n. 15 metrin päähän rannasta. Dante halusin vain lähteä perään eikä meinannut ensin edes huomata märkää dummia jota auttaja yritti antaa sille. Dante otti sen sitten lopulta maasta ja lähti tuomaan. Kun pääsi lähelle venettä lähti jostain syystä takaisin rantaan eikä millään halunnut tulla lähelle venettä. Sain kuitenkin Danten houkuteltua lähelle ja toistettiin sama treeni. Tämä oli selvästi vaikein liike Dantelle.

Kolmas liike oli veneen haku ja rantaan tuominen. Vene soudettiin noin 15 metrin päähän rannasta mutta ennen sitä riehutin Dantea vähän venenarun kanssa. Dante lähti innolla uimaan veneelle ja tarttui heti hienosti köydestä kiinni kun se heitettiin sille. Koira parka näytti niin pieneltä vetäessä venettä, mutta sisulla kuitenkin jaksoi hyvin. Onneksi keli oli tyyni eikä tuulinen, muuten olisi voinut tulla ongelmia.

Koska vika liike tarvitsi vapaaehtoisen hukkuvan, päätin kokeilla saman tien kumipukua ja samalla heittää talviturkki pois! Joten ei muuta kuin valtaisa sukelluspuku kaikkien vaatteiden ylle ja veneeseen! Oli kyllä hurjaa heittäytyä veneestä ja pulikoida ja pärskiä kunnes jokainen koira hinasi mut rantaan yksi kerrallaan. Dante pääsi pelastamaan mamin pinteestä, eli neljäs liike oli hukkuvan pelastus. Eipä ollut mitään ongelmia, vaikka pikkuinenhan tuo on.

Oli hirveän kivaa ja porukka oli mukava ja rennon oloinen. Kaikki olivat hirveän otettuja pikkuisesta Dantesta ja kovasti kyselivät mistä tällaisia sporttiaussieita oikein saa. Dante oli oikein taitava ja jos treenit menee hyvin niin voisi katsella jo sove-ja alokasluokkaa tänä vuonna. Ihanaa kun on uusi laji, paljon opittavaa ja lähdetään täysin tyhjältä pöydältä!