Meillä oli tosiaan syyskauden viimeiset agilitytreenit Mankkaan kentällä, oikeastaan taisi samalla olla viimeiset treenit vanhalla kentällä, ensi keväänä siirrytään uudelle kentälle Puolarmetsään. Talvi treenataan sitten Purinalla. Treenien kouluttajana tällä kertaa Anna-Leena, ja radaksi tehtiin viime kerrasta varsin erilainen rata, juoksukiitotapporata! Laidasta laitaan pitkiä suoria meidän pohjalla, ajatuskin uuvuttaa. Rata alkoi hypyllä ja takaakierrolla, jossa harjoiteltiin twistiä molempiin suuntiin. Sitten suoraan pussiin, josta lähetys hypylle ja veto putkeen. Siitä kamala kisa koiran kanssa koko loppuradan, suorien putkien päähän kun piti keretä ohjaamaan takaaviennin jne. Mulla oli onneksi helpompaa kun Danten voi a) lähettää kauemmas ja b) jättää kontakteille ja ottaa etumatkaa. Saatiin rata ekalla kerralla virheittä läpi eikä jääty sen enempää hinkkaamaan.

Koska aika alkoi olla lopussa, otettiin vain lyhyt treenipätkä loppuun. Suora putki, jonka molemmilla etusivuilla hypyt ja edessä hyppy. Eka hyppy, jompi kumpi sivuhypyistä ja lähetys pimeään putkikulmaan, vienti toiselle sivuhypylle ja taas lähetys putkeen ja takaisin alkuhypylle. Dantella ei ollut mitään ongelmia, mutta saisi olla rivakampi hakemaan putken, meni vähän puoliteholla sinne. Sitten vaikeutettiin rataa niin, että jäätiin putken toiselle puolelle ja sieltä piti saada koira irtoamaan sivusuunnassa hypylle eikä tulemaan putkeen. Tässäkään Dantella ei ollut vaikeuksia. Loppuun tehtiin vielä keppiharjoitus, jossa keppien toiselle puolelle laitettiin sivusuunnassa hyppy rinnalle, jäätiin pujottelussa niin, että oltiin kauemmalla puolella hyppyyn nähden ja heitettiin koira kepeiltä hypylle toiselta puolelta. Aika kiva harjoitus, Dante osasi sen hyvin vaikkei olla ennen kokeiltu.

Hassua miten hyvä Danten tekninen osaaminen on, vaikka sitä ei olla pahemmin treenattu. Tekemällä sitä kait oppii ;) Muutenkin Danten radanlukutaito on tosi hyvää ja agility tuntuu sujuvan juuri nyt tosi hyvin. Kisataan tää syksy vielä ahkerasti, treenataan talvi ja keväällä jäädään kisatauolla. Suurempaa treenitaukoa (kuin ihan paria viikkoa) tuskin voidaan pitää, riippuu vähän mihin aikaan Purinan treenit loppuu ja kenttätreenit alkaa... Keväällä keskityn Brien koulutukseen ja samalla voisi treenata lisää esim. kontakti-ja keppitekniikkaa Danten kanssa.