Sain pitkästä aikaa pikkaisen motivaatiota kerättyä tokotreeneihin, joten puolenpäivän paikkeilla suunnattiin kentälle Danten ja Stellan kanssa. Aloitin jättämällä Danten odottamaan metsään ja viemällä vetolelun kentän päähän. Sitten kävin hakemassa Danten ja tehtiin pari harjoitusta.

Aloitin kaukkareilla. Rauhallisia vaihtoja, jokaisen liikkeen jälkeen odotin n. 5sek ja sitten palkkasin. Eli treenattiin vaihtojen välejä, ei niinkään vaihtoja. Otin monta toistoa kaikista ihan lähellä ja hyvin meni, vaikka Dante oli aika innoissaan. Selvästi rauhoittumistreenejä tarvitaan lisää.

Tämän jälkeen otettiin seuraamisesta seisomista niin, että heitin lelun maahan ja seurautin siitä poispäin. Annoin käskyn ja vapautin heti lelulle. Hyvin Dante pysähtyi kuin seinään, vaikka meni ekalla kerralla istumaan. Koitin myös samaa maahanmenolla, mutta ongelma on yhä kyynerpäät ilmassa...

Lopuksi otin eteenmenon lelulle, jonka olin vienyt ennen treenien alkua kentän laitaan. Otin pitkän välimatkan (n. 50-60m) ja lähetin siitä. Ekalla yrityksellä Dante juoksi niin vinoon ettei nähnyt suurta lelula, etsi jonkin aikaa mutta kutsuin takaisin. Tokalla lähetyksellä juoksi kovaa ja suoraan lelulle ja palkkasin reilusti.

Nyt olisi tarkoitus treenata "treenaamalla" vain paria juttua, niin moni liike vaatii uudelleenrakentamista, kuten luoksetulo ja noudot (niiden eteentuloasento) ja paikallaolo, johon ajattelin opettaa pää maassa-systeemin. Lisäksi pitäisi ottaa tavaksi tehdä eteenmeno joka treenin päätteeksi.

******

Illemmalla isäni toi Brien meille, se on mulla hoidossa sunnuntaihin saakka. Koska Vermossa oli tänään gööttitreffit, kokosin kimpsut ja kampsut kasaan ja lähdettiin seikkailemaan kolmen koiran kanssa bussilla Vermoon. Matka sujui yllättävän kivuttomasti, vaikka ihmiset katselivat hieman kummastuneina meidän laumaa. Vermon koirapuisto suorastaan vilisi gööttejä, olisiko paikalla ollut n. 20 gööttiä! Brie oli pienin, mutta juoksi ja paini muun lauman kanssa innokkaasti. Vähän piti varoa ettei suuemmat ihan liiskaisi pikkuista, mutta eipä tuota näyttänyt suurempien rajut leikit paljoa pelottavan.

Illalla kotona olisin luullut Brien olevan uupunut tunnin riehumisesta ja matkaamisesta, mutta mitä vielä! Penska oli täynnä virtaa, kiusasi koko illan vuorollaan minua ja koiria. Käytiin pari kertaa pihalla pissalla eikä vielä ainakaan ole mitään vahinkoja päässyt sattumaan sisälle. Huomenna aloitetaan sitten naksuttelutreenit ja katsotaan jos keretään agilitykentälle ennen pimeäntuloa.