Päästiin Marja-Liisan kautta tutustumaan heidän ryhmänsä vepetreeneihin tänään Danten kanssa. Treenit alkoivat klo 18.00 Munkkiniemen rannassa. Saatiin mukava alkuverkka kun käveltiin paikalle bussipysäkiltä n. 2-3km. Ryhmässä oli n. 8 koiraa ja treenit vedettiin läpi niin, että kaikki koirat tekivät ensin yhden liikkeen, sitten toisen jne. Eli kerralla tehtiin vain yksi liike, ja liikkeitä on neljä, jotka hieman vaihtelevat koiran tasosta riippuen. Kaikki koirat tekivät kuitenkin kaikki liikkeet, ainakin yleensä he treenaavat näin.

Ensimmäinen liike oli veneestä hyppääminen ja rantaan uiminen (50m). Seurasin rannalla muiden kanssa ja kun kaikki koirat olivat tehneet liikkeen, sain hakea Danten ja kokeilla sitä itse. Dante laitettiin kumiveneeseen soutajan ja koiranpitäjän kanssa ja jäin itse rannalle. He soutivat n. 20 metrin päähän, jolloin kutsuin Dantea ja se pomppasi todella hienosti veneestä ja ui rantaan, ei mitään ongelmia. Lisäksi kokeiltiin veneen hakua, jossa koira siis ui, nappaa kiinni köydestä joka on kiinni veneessä ja kiskoo veneen rantaan. Leikitin ensin Dantea hieman veneen narulla ja sitten kun vene soudettiin pois rannasta innostin Dantea pitämällä siitä kiinni ja usuttamalla veneen perään. Matka oli vain n. 15m, ja vapautin Danten, se ui kiireellä veneen luo, nappasi hienosti narusta kiinni ja toi veneen rantaan.

Toinen liike oli tavaran vienti veneeseen. Koiran omistaja meni veneeseen ja vene soudettiin n. 30m päähän rannasta. Apuohjaaja sitten antoi koiralle vietävän tavaran ja lähetti sen matkaan. Kolmas liike oli veneen haku, jonka suoritustyyli hieman vaihteli koiran kilpailuluokasta riippuen. Neljäs liike oli hukkuvan hakeminen, eli uimapuvussa oleva ihminen heittäytyi veneestä n. 30m päästä rannasta ja rannalla oleva koira käskettiin hakea ihminen rantaan. Loppuun saatiin kokeilla Danten kanssa tätäkin, matka oli n. 15m ja ennen sitä leikitin Dantea vähän dummylla josta sen pitäisi ottaa kiinni ja vetää hukkuva. Usutin Dantea taas ja kun ihminen molsahti veteen Dante alkoi huutaa ja lähti kuin luoti veteen, ui hukkuvan luo, nappasi hienosti dummyn suuhunsa ja hinas hukkuvan rantaan.

Kouluttajat kehuivat Dantea todella paljon kun se tajusi homman aivan ilmiömäisen nopeasti ja sen intoa tehdä hommia. Pienestä koosta totesivat, että veneen tuonti tuulisella ilmalla voisi olla haaste, mutta tuntevat Danten kokoisia vepevalioita, ettei se mikään este harrastukselle ole. Liikkeet tuntuivat aika helpoilta, periaatteessahan ne ovat vain noutoa vedessä. Luulen, että Dante oppisi ne kokonaisuudessa todella nopeasti. Nyt pitää vain ilmoittautua jonotuslistalle ja eiköhän me päästä treenaamaan ensi kesänä.