Aloitettiin päivä lähtemällä AST:n agilitykentälle koirien kanssa. Kenttätalkoot alkoi klo 11.00, mutta mentiin paikalle 40 min etuajassa vähän treenaamaan. Tein yksinkertaisen ratasuoran puomin ympärille ja treenattiin siis Danten kanssa puomia. Hain siihen vauhtia jättämällä puomin alasmenolle namia lätsälle. Saatiin mukavasti lisävauhtia, vaikka Dante alkoi vieläkin hidastaa turhan aikaisin ennen alasmenokontaktia. Treenattiin vähän myös Stellan kanssa samaa juttua. Talkoissa meni n. 2,5 tuntia jonka ajan koirat odottivat sidottuna aitaan.

Kotiin tullessa otettiin hieman tokoa Danten kanssa. Treenikentällä oli ikävästi lasinsiruja, joten siivoilin niitä ensin pois. Aloitettiin treenaamalla ruutua. Rakensin ruudun ennen Danten hakemista, ja se ei meinannut alkuun millään tajuta ruutua. Menin lähemmäs ja sitten äkkäsi ruudun. Otettiin pari kertaa lähetystä, sitten treenattiin kosketusta, maahanmenoa ruudussa ja ruudun loppuosaa. Lopuksi treenattiin vielä kaukkareiden maahanmenoa, istumista ja seisomista, rauhallisesti.

Illalla lähdettiin sitten koirien ja äidin kanssa ajamaan Henttaan suunnalle, jossa tavattiin Emmi, Sara ja emmin äiti. Lähdettiin kävelemään metsään etsien hyvää viestipaikkaa. Kun löydettiin sopiva, katsottiin koirille puut ja Emmi ja mun äiti lähti B-pisteelle n. 200 metrin päähän. Ensin lähti Sara, sitten Dante. Dante tuli todella hyvin kovaa vauhtia mulle. Odotus oli n. 15 min ja sitten lähetin Danten C-pisteelle, eli jälkipätkä oli n. 250m. Dante lähti hyvin, ihan pientä piipitystä odotuksessa. Tuli takaisin hyvin myös. Äidin päässä oli kuulemma käyttäytynyt hyvin, piippausta mutta oli totellut. Otettiin molemmissa päissä kokeenomaisesti lähtölaskenta.

Viestin jälkeen vaihdettiin paikkaa ja otettiin esineruutu. Maasto oli varsin vaativaa, kallioista, risuista ja tiheää. Tallattiin Stellan avustuksella noin 30x50m alue, josta Sara kävi ensin hakemassa esineet. Dantelle piilotettiin 3 esinettä, yksi sormikas, muovinen vinkulelu ja pieni kankainen avainketju. Ei olla treenattu esinettä moneen kuukauteen, mutta Dante muisti hyvin mistä oli kysymys. Haki ensin todella hyvin kaksi takalinjalla olevaa esinettä ja sitten keskellä olevan esineen. Ei tarvinnut lisäkäskyjä, ainut vika oli se, kun etsiessä vikaa (muovilelua) lähti etsimään ulos rajoista, seurasi Stellan jälkiä. Muuten hyvää työtä tänään kaiken kaikkiaan.