Ollaan käyty tässä kevään aikana muutama kerta taas jessican valmennuksessa, mutten ole tietty niistä kirjoittanut tänne... Maanantaina oltiin kuitenkin taas treenaamassa molempien punaisten kanssa. Aloitettiin Danten kanssa ja käytiin vähän läpi viime kokeen kulkua ja ongelmaratkaisuja niihin + muutamaa uutta liikettä.

Ruutu oli eka päänvaiva kun Dante on lähiaikoina jäänyt tosi lähelle etukulmaa. Saatiin siihen vinkiksi treenata samaa näyttökuutua kuin Danten kanssa, eli menen ilman koiraa ruutuun, taputan maata ja sanon ruutu. Sitten lähetän ruutuun ja käyn palkkaamassa ruutuun kun menee hyvään paikkaan.

Tehtiin sit muutama tunnari. Haki oman tosi hyvin ja tähän vain lisää treeniä että tulee enemmän itseluottamusta. Tuontia ja luovutusta voi treenata sitten pelkällä oman etsimisellä.

Kaukkareissa testattiin mitä Dante sanoisi jos sen laittaisi makaamaan ihan jonkun korokkeen eteen jonka yli ei saa tulla. Heti kun Dante älysi ettei saa laittaa tassuja tämän korokkeen yli meni kaukot hyvin. Tämä auttaa myös erityisesti mua koska nyt näen kun Dante tekee oikein ja kun tekee väärin ja on helpompi palkata oikeasta suorituksesta.

Luoksetulossa näytettiin sitten Danten sikailuseisominen. Jessica ohjeisti siihen, että jos Dante ei pysähdy ekalla niin sille kerrotaan että tämä ei nyt käy ja kunnon palkka oikeasta suorituksesta - pois kokonaan koiran mahdollisuus totella vasta kakkoskäskyllä. Näitä pysäytyksiä pitäis treenata sitten pääasiassa puun kierto-systeemillä ettei luoksetulo kärsi enempää.

Lopuksi katsottiin vielä ohjatun opetusta. Jessica opasti tekemään niin, että alussa laitan merkin ja n. 7m suorassa linjassa siitä yksi kapula (ei enempää kapuloita) ja vien Danten merkille josta sitten lähetys. Kun kapula on suorassa linjassa oppii Dante suunnat paremmin ja siitä sitten lähdetään pikku hiljaa siirtämään kapuloita taaemmas.

Sitten treenattiin Dracun kanssa vähän sitä sun tätä.

Mietittiin ensin vähän seuraamista. Tällä hetkellä perusasento on joko a) liian edessä tai b) vinossa mun takana. Tähän vaan treeniä vetämällä Dracua namilla sitkeästi oikeaan paikkaan. Seuraamisen edistykseen lääkkeeksi nyt intensiivikurssi hihnassa ja korjaus hihnalla kun edistää. Tähän Dracu vastasi tosi hyvin ja seuraaminen parani heti tosi paljon.

Sitten katsottiin vähän noutoa, ensin hypyn kautta. Dracu oli ihan ihmeissään hypystä ja teki todella kummallisia sammakkoloikkia sen yli ja kopsautteli estettä ja kompasteli siihen minkä kerkesi :D Eli tässä on meillä vähän työsarkaa. Katsottiin sitten noutoa liikkeenä ja tätä pitää vain treenata paloissa, erikseen luovutusta, hakua ja odotuslupaa.

Seuraavaksi näytin Dracun kaukkarit. Jessica painotti sitä, ettei mun pidä tässä vaiheessa hyväksyä jotain mitä en halua nähdä loppuikäni Dracun kaukkareissa kuten matalaa maahan-istu nousua. Pitää kanssa treenata niitä odotusaikoja kun Dracu ennakoisi niitä niin mielellään.

Lopuksi katsottiin vielä miten saisin Dracun käyttämään takapäätään paremmin vasemman käännöksissä. Yksi treenattava tähän liittyvä juttu on se peruuttaminen ja toinen on ihan namilla käännösaskeleita vasemmalle. Draculla on tuo takaapää muutenkin vähän huonosti hallinnassa joten kaikkia takajalkojen koordinaatiotemppuja pitäisi alkaa tehdä enemmän.

Sit vielä muutama Tiian ottama tokokuva kun ne on niiin hienoja Nauru 

1244547844_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1244547814_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1244547874_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1244547824_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1244547834_img-d41d8cd98f00b204e9800998e