Tiistaina meillä oli uuden ryhmän agilitytreenit klo 18.30-20.00. Meitä oli yllättäen paikalla 7 koirakkoa, eli koko ryhmä! Aloitettiin treenit aika hitaasti, piti vaihtaa kuulumiset kesän jäljiltä, joten kerettiin tehdä vain yksi harjoitus/koirakko. Rata oli aika helppo, mutta saatiin hyvää A-alla putkenpäät-treeni, jossa piti vetään ekan putkenpään ja A:n ylösmenon ohi kauimmaiseen päähän. Lisäksi saatiin hyvää puomitreeniä ja treenattiin uusilla, kisamitan täyttävillä kepeillä.

Torstaina oli sitten rauniotreenit. Teemana oli ratasuunnitelman laatiminen ja Dantella oli ns. pitkät treenit. Ilma oli todella vaikea, satoi hieman, oli erittäin painostava ja seisova ilma. Danten alueena oli koko alue paitsi yläkasa, maalimiehiä oli 4. Aloitettiin taloilta, jossa Dante sai heti hajun mutta lähti väärään suuntaan kuin minne halusin sen ja laitoin sen etsimään tahtomani alueen ennen sen merkkaamaa aluetta. Eka mm oli piilossa ekan talon edustalla olevassa putkessa, joka oli umppari. Dante ei millään meinannut saada sitä tarkennettua ja haki hieman tukea multa. Näytin sitten mistä mennä, ja sai palkan heti ilman ilamisua. Toka mm oli pitkän kasan takalinjalla pressun alla. Ilmaisi vasta hauku-käskystä. Kolmas oli taas jostain syystä Dantelle vaikea tarkentaa, pitkän kasan päässä olevassa putkessa. Seisoi kasan päällä ja näytti oikeaa kohtaa, mutta halusin että se menee lähemmäs ja ilmaisee. Löysi sitten reitin maalimiehelle ja ilmaisi. Vika oli keskikasalla uudessa roskiksessa, joka oli vaikea tiilipohjan takia. Tämä oli umppari ja Dante selvästi jännitti epävakaata alustaa, ei ilmaissut.

Gabi oli sitten sitä mieltä, että treenit olivat muutenkin niin hankalat että sen ei tarvinnut ilmaista ja se on ihan ok. Mutta seuraavalla kerralla voisi sitten ottaa erikseen ilmaisutreenit, tosi helpot piilot, ei mitään turhaa tarkentamista ja hyvät haukut. Tällä kertaa ei ammuttu (vaikka pyysin sitä, unohtivat kai?) mutta nyt pitäisi alkaa taas ampumaan säänöllisesti treeneissä. Treenit loppuivat vasta kymmenen maissa ja kotona oltiin klo 23.30! :o