Pääsiäisenvietto aloitettiin mukavasti ATD:n agilitykisoissa. Tänään oli paikalla vain kolmoset ja kisoja oli 3, kaksi agilitykisaa ja yksi hyppäri. Dante oli ilmoitettu kaikkiin kolmeen ja Stella tokaan agilitykisaan. Kisoissa oli käänteinen järjestys, maksit aloittivat, joten oltiin paikalla 07.30. Sain äidin tuomaan meille auton Purinalle, jonne sain koirat ja missä itse oli kiva levätä ratojen välillä.

Kisa 1 (TR), tuomari Risto Ojanperä
Paljoa ei olla kisattu Ojanperän radoilla, eikä taideta tulevaisuudessakaan. Rata ei ollut yhtään makuuni, rata oli matkallisesti pitkä, mutta täynnä pyöritystä, jatkuvaa haltuunottoa, esteiden kiertämistä, kaartamista jne. Jotenkin rata ei ollut sujuva eikä looginen. Ihanneaika oli myös todella tiukka, olisi pitänyt edetä todella vauhdilla jos mieli päästä alle ihanneajan. Dantella meni alku ok, vaikka oli selkeästi vielä hieman uninen ja jäykän oloinen. Selvittiin A, putki, puomi-rivistöstä, mutta keppejen jälkeen kun piti kuljettaa koira esteen taakse ja 180 asteen käännös, niin rima tippui. Otettiin sitten kontaktit vähän tarkemmin, istutin sitä hetken jokaisella pinnalla ja loppuosa sujui kivasti. Lopputulos 5 vp, yliaikaa 2,81  ja sija 14/58.

Kisa 2,  tuomari  Marja Lahikainen
Tämä tuomari oli myös meille varsin uusi tuttavuus. Rata oli varsin mukava, eteenpäinvievä, mutta kikkansa siinäkin. Startattiin ensin Stellan kanssa. Alku meni todella kivasti, kutsu kahden hypyn yli ja sitten käännös putkeen. Putken jälkeen valssi ja esteen yli josta tiukka 240 asteen käännös kepeille. Unohtaen Stellan herkkyyden, en vienyt sitä tarpeaksi napakasti putken jälkeiselle esteelle ja se sitten stoppasi siihen eteen. Sain hyppäämään, mutta siitä ropsahti 5 vp. Otti nätisti kepit ja suoritti hyvin hyppysuoran puomille. Puomilla tuli itselle kiire (ja tuomarille, joka oli selkeästi yllättynyt pystykoran rivakkaa vauhtia!) kun Stella paineli täysillä eteen, juuri sain sen rauhoitettua ja ottamaan alasmenokontaktin. Sitten vaikea veto poikittaisessa olevan hypyn yli ja pussiin. U:n muotoinen hyppypätkä meni kivasti, ja lennossa piti vaihtaa suunniteltu valssi takaaleikkaukseksi kun Stella eteni odotettua rivakammin. A:n otti nätisti ja sain etumatkaa suoralle. Päästiin väärän putkenpään ohi oikeaan ja loppusuora. Lopputulos siis 5 vp, aika -3.80 ja sija 25/67.

Dante olikin sitten herännyt ja eteni mukavan rivakasti. Alku meni loistavasti, ja koska Dante on huomattavasti Stellaa parempi pujottelia, otettiin hyppy ennen keppejä toiseen suuntaan, joka oli n. 45 asteen käännös. Otti tosi kivasti kepit tiukasta kulmasta ja edettiin hyvin puomille asti. Puomin jälkeen itse lähdin hätiköimään enkä vetänyt Dantea tarpeaksi poikittaisen esteen oikealle puolelle, jolloin Dante kiersi väärälle puolelle. Napakka "Ei"-käsky esti hyppäämisen ja vedin sen oikealle puolelle. Jatkettiin matkaa, otti tosi kivasti takaaleikkauksen ja A:n, kerkesin hyvin valssata A:n jälkeen ja sain etumatkaa seuraavalle suoralle. Koska meillä oli jo alla virhe, kokeilin päästää sen putkelle vähän aikaisemmin - liian aikaisin, sillä juoksi väärän päähän. Lopputulos siis hylätty rata.

Rata 3 (hyppyrata), tuomari Johanna Nyberg
Päivän lopuksi oli vielä hyppäri, joka oli varsin kiva juoksurata. Suunnittelin radan ihan tarkoituksella niin, että lähettäisin Dantea mahdollisimman paljon. Päivä tuntui jonkin verran Dantessa, sillä se oli hitusen edellistä kisaa hitaampi jo. Alku meni kivasti, sain hyvin lähetettyä putkeen ja kepeille. Kepeiltä suora linja pituudelle, josta piti kiertää takaa vielä hyppy ja jatkaa takaisinpäin. Itse lähdin, mutta Dante oli bongannut nameja pituuden jälkeen! Näin vain kun suu kävi, onneksi havahtui un huusin Dante ja päästiin jatkamaan. Kumma kyllä ei tullut virhettä. Pussin ja sieltä mukava lähetys esteen ja muurin yli putkeen, takaisin renkaan läpi ja taas muurille. Yksi muurinpalikka tippui kun oma käsi tuli liian varhain alas, valssi ja putkeen. Loppukiepitys ja maaliin. Lopputulos 5 rv, aika -2.08 sija 20/45. Olin kuitenkin tyytyväinen rataan, irtosi hyvin, ei ole mennyt talven irtoamistreenit hukkaan :)

Mukava päivä, ensi kerralla mitää muistaa itse juosta, juosta ja JUOSTA! Dante juoksee tasan niin kovaa kuin itse juoksen, eli hitaasti ;) Myös olisi korkea aika lopettaa jatkuva varmistelu ja luottaa koiraan enemmän, kyllä se osaa. Puomia vaatii myös treeniä, ennakoi alasmenoa hidastamalla jo puolessa välissä raviin vaikka bedättäisin kuinka.