Vietettiin lauantai 09.05 Danten ja Emmin kanssa viestikokeessa. Koe pidettiin Helsingin vinttikoiraradalla, maasto juostiin jossain päin Veikkolaa.

Aloitettiin maastolla. Kaatosade alkoi ajomatkalla maastoon ja jatkui koko päivän, rauhoittuen kuitenkin kun päästiin takaisin tottiskentälle. Maastoon tuli kymmenen koiraa, joista kolme oli voittajaluokan ja loput seitsemän alokasluokkalaisia. Voittajakoirat juoksivat eka ja Dante oli ensimmäinen alokoira juoksuvuorossa. Yksikään voittajakoirista ei juossut B-A-matkaa ja Dante oli juuri lähetystilanteessa kun kaksi voittajaluokan koiraa juoksi metsästä takaisin B-pisteelle. Siinä hässäkässä Emmi oli napannut Danten kiinni ja tuomari siirsi lähetysaikaa. Häiriöstä huolimatta Dante juoksi A-pisteelle ja vain kaksi alokasluokan koiraa keskeytti ekalla pätkällä. Dante käyttäytyi hyvin ja rauhallisesti odotuksessa ja juoksi ensimmäisenä B-pisteelle. Seuraaminen oli aika kammottavaa mutta pysyi hyvin lähdössä ja piippasi vain ihan vähän. Lähti hyvin ja kovaa ja juoksi nopeasti perille. Vain yksi toinen alo-koira juoksi Danten lisäksi takaisin B-pisteelle, joten kokeen saldo oli 2/10, Dante juoksi nopeimman ajan ja sai täydet pisteet!

Esineruutu oli ihan heti maaston jälkeen ja lähti ihan siitä maaston vierestä, ei tarvinnut siirtyä mihinkään muualle tekemään esineruutua. Tein Dantelle nopean nenänavauksen ja Emmi tuli ruutuun mukaan katsomaan. Dante työskenteli hyvin ja reippaasti ja löysi ekan esineen aika pitkän etsimisen jälkeen ruudun toiselta sivulta. Pysyi hyvin alueella, liikkui tehokkaasti eikä tullut kysymään multa apua! Kun toi esinettä, tiputin kädessäni olleen hihnan maahan jotta voisin napata lelun molemmilla käsillä ja Dante hämääntyi ja tiputti esineen matkalla. Nappasi kuitenkin sen äkkiä taas suuhunsa ja toi luokse. Tästä pisteet 29/30.

Maastopisteet yhteensä 199/200!!!!

Ja sitten se kirottu tottis... Dantellahan on ollut paukut ongelmana aina siitä lähtien kun se säikähti niitä Stellan kanssa lenkillä. Ollaan työstetty paukkuja nyt pitkän aikaa eikä ole ollut mitään ongelmia. Kisapaikalla tein veilä namiruutua kun hakukoirille ammuttiin eikä Dante reagoinut. Dante oli vielä iloinen ja onnellinen juuri ennen kehään menoa mutta heti kun astuttiin kehään sen korvat laski, ei ottanut kontaktia ja ioli ihan paineistunut. Tottis meni niin persilleen kun voi olla, Dante laahasi perässäni metritolkulla, ei tehnyt liikkeitä ja oli ihan järjettömässä kipsissä. Mikään määrä kehuja ei saanut sitä innostumaan ja heräsi vain ihan pikkaisen noudoissa, muttei paljoa. Paikallaolo oli ainut, joka meni hyvin eikä tässä reagoinut paukkuihin (kuten ei reagoinut "seuraamisessakaan". Eli ei ottanut paineita paukuista vaan muisti viime kisat joissa paineistui paukuista tottiksessa ja muisti sen paineistumisen. Saatiin 52/100p, eli ei mennyt läpi, hemmetti.

Yhteispisteet 251/300, olis ollut hyvä 2-tulos mutta se tottis...

Puhuttiin Emmin kanssa että koitetaan vielä kerran niin, että Emmi ohjaa tottiksen. Pitää nyt katsoa mitä jaksan/pystyn tämän kanssa tekemään, vinkkejä otetaan vastaan ilomielin!