Ollaan herätty treenihorroksesta nyt tämän viikon aikana ja ollaan treenattu ahkerasti tokoa. Tiistaina oltiin myös Barona-areenalla Emmin kanssa treenaamassa ja muina päivinä ollaan treenattu ihan täällä kotona. Tänään tavattiin sitten Emmi & bc:t sekä Tiia & koirat. Parkkipaikalla kävi jonkin verran vilskettä, mutta saatiin kuitenkin suht. rauhassa treenata.
 

Dracun treenit:

  • Aloitettiin yhteisellä paikallaolotreenillä. Tehtiin rivissä yksitellen käskytystä a la EVL ja tehtiin myös yksi istuminen. Dracua ei näyttänyt häiritsevän muiden käskytys, mutta tätä on kuitenkin hyvä treenailla.
  • Sitten tehtiin vähän ruutua. Sain vihdoin tehtyä ne kunnon ruutunauhat joten ollaan nyt treenattu joka päivä tätä. Olen yhdistänyt nyt muutamia eri treenitapoja, jotka ovat a) lelun jättö ruutuun ja lähetys, b) käyn näyttämässä ruutupaikan ja lähetän Dracun sivulta sinne ja c) menen seisomaan ruutuun selkä Dracua kohti ja kutsun sen ruutuun jossa palkkaan kun on oikeassa paikassa. Tämä yhdistelmä näyttäisi toimivan hyvin sillä Dracu hakee nyt jo tosi hyvin oikeaa paikkaa. Meinaa jostain syystä mennä yli oikean paikan, muttakun olen sitä käskyttänyt ruudussa seisomaan niin alkoi hyvin tarjota myös pysähdystä.
  • Sitten otettiin seuraamista häiriön kanssa. Tiia kulki meidän takana ja viskeli semmoisia kuppeja ympäriinsä ja piti hassuja ääniä. Dracu vilkaisi muutaman kerran mutta tajusi tosi nopeasti että tuohon tyyppiin ei saa kiinnittää huomiota. Sitten otettiin vähän tekniikkaa. Vahvistin paikkaa palkkaamalla aina selän takaa oikeasta kädestä. Lisäksi treenattiin sivullemenoja niin, ettei vasempaan käteen saa koskea. Pidin ensin kättä selän takana ja sitten siinä sivulla. Dracu on alkanut tarjota semmoista samanlaista sivulletuloa kuin Dante tekee, eli kiepsauttaa takapään kanssa sen sijaan että käy tekemässä sen pienen kiepin mun sivulla. Tää on ihan ok niin pitkään kun ei pomppaa...
  • Seuraavaksi Emmi tuli liikkuriksi kaukoihin joissa siis se selän takana oleva liikkuri on häirinnyt aina kisoissa Dracua tosi paljon. Nyt Emmillä oli semmonen koliseva rasia jota kääntäessä tuli kivasti melua. Tässäkin Dracu taas tajusi hyvin ettei siihen saa kiinnittää huomiota. Tein myös pikkaisen muita siirtymiä ihan Dracun edessä ja Emmillä oli hyvä idea miten saada se seiso-istu toimimaan ilman että vien Dracua taaksepäin namilla. Otan vain muutaman pikkuisen askeleen Dracua kohti niin se siirtyy taaksepäin mun tieltä! Toivottavasti tällä Dracu ymmärtäisi nimenomaan sen etutassujen siirtylen taakepäin!
  • Lopuksi otettiin tunnaria. Ensin otin ihan pelkkää tuontia, pitoa ja luovutusta. Tämä menee jo tosi hyvin, Dracu tuo kapulan hyvin eteen eikä pureskele. Sitten piilotin kapulaa muutaman kerran ja Dracu sai etsiä & tuoda. Vikaksi Emmi kävi viemässä kapulan piiloon ja sain otettua sitä alun kääntymistä ja Dracukin voi vähän tottua siihen ettei se ole aina minä joka piilottaa kapulan. Ihan vikalla kerralla palkkasin lennosta, eli Dracun ei tarvinnut tuoda kapulaa luovutukseen asti. Pitää muistaa tehdä näitä ettei Dracu taas löydä kapulaa ja lähde huitelemaan sen kanssa!
     

Danten treenit:

  • Otettiin pääasiassa jotain pieniä temppujuttuja ja seuraamista, mulla ei jotenkin ole nyt ollut yhtään hinkua treenata sitä. Dante vaan piippaa ja hösää. Tuntuu ettei niitä sen virheitä saa ikinä korjattua ja vaikka kuinka paljon treenataan niin aina junnataan paikalla. Noh, Dante on iloinen kun opetan sille temppuja ja se saa tehdä. Samalla Dracu saa levätä joten kaikki voittavat. Parhaillani opetan Dantea tekemään ympyrää mun ympärillä ja toivottavasti saadaan siitä kehitettyä semmoinen jalkojen välillä taaksepäin pujottelu!

 

Treenien jälkeen lähdettiin kaikki pienelle lenkille. Dante huiteli Saran perässä ja ajattelin jo että meneepä tämä kolmen uroksen yhdessä lenkittäminen hyvin kun Dante päätti ihan ilman mitään syytä käydä Ruuti bc:n kimppuun... Pojat rähisi ihan hurjasti ja olin ihan varma että nyt Dante tappaa sen Ruudin! Huh, onneksi päästi lopulta irti, mutta kävi samantien Tiian toisen uroksen, superkiltin Rasmuksen, kimppuun! Onneksi ei ketään sattunut, mutta hurjannäköistä oli! Vähän jäi kummastuttamaan Danten agressiivisuus, ei ole kuitenkaan koskaan ennen hyökännyt samalla lailla kenenkään kimppuun... Mulla alkaa muutenkin menemään hermot Danten kanssa, se on lenkeilläkin alkanut käyttäytyä ihan mahdottomasti. Jos se näkee muita koiria niin mulla on kauhea työ saada se tulemaan luokse ja sitten käytös on muita kohtaan kauhean uhkaava. Ennen Dante ei yhtään välittänyt muista koirista, en ymmärrä mistä tää uusi käytös johtuu :(


Tiia otti myös tuttuun tapaan upeita kuvia: (kaikki kuvat nähtävillä täällä)