Lähdettiin hieman ennen kuutta lauantaiaamuna ajelemaan kohti Turkua Danten kanssa. Napattiin Emmi ja Sara kyytiin mukaan Espoosta ja kirottiin kun uutta motaria ei lupauksista huolimatta oltu vieläkään saatu avattua. Oltiin aika lailla kellontarkasti puoli tuntia ennen starttia ATT:n uudella hallilla. Paikka oli aivan TSAU-hallin vieressä ja halli oli kyllä ihan hemmetin hieno! Keinonurmipohja, kirkas valaistus, suuri ja kaikin tavoin viihtyisä. Startit olivat ihanasti maxi-maxi-maxi, joten ei tarvinnut turhaan odotella koko päivää. Kaikki luokat olivat suuria, n. 70 koiraa/luokka. Tuomarina toimi kaikissa starteissa Leena Rantamäki-Lahtinen ja kaikki startit olivat agilityratoja. 

Ensimmäinen rata oli aika virtaava, ilman sen suurempia ohjauskikkoja. Vaikeutta radalle toi juuri nämä suorat, joissa vauhtia pääsi kerääntymään ja joiden lopussa tehtiin joku tiukka käännös. Alla on ratapiirros  tokasta radasta, joka on sama kuin ensimmäinen rata, mutta toiste päin.

 2103566.jpg

Radan alku meni kivasti ja tehtiin kohtuu hyvä puomi. Puomilta tiukka käännös A:n alla olevaan putkeen, jonne sain Danten hyvin lähetettyä ja pääsin sen edelle viemään suoraa. Pituuden jälkeen piti vähän jarruttaa tiukkaa välistävetoa varten, jossa tein välistävedon ja sylikäännöksen. Olin suunnitellut valssin, jolloin olisin kerennyt pidemmälle, mutta nyt jäin toivottoman taakse pussin jälkeistä estettä ajatellen. Ja niinhän siinä kävi, että en kerennyt ohjaamaan Dantea pussin jälkeisten hyppyjen luokse, ja Dante hyppäsi 10. hypyn takaisinpäin. Joten tuloksena hylätty rata. Pohja tuntui pitävän hyvin Danten tassujen alla, vaikka olin lämppäreissä vähän huolissani kun Dante tiputteli rimoja. Tehtiin ihan nopea keinu ja Dante otti hyvin A:n alastulos vaikka itse etenin eteenpäin. 

Toinen rata oli tosiaan ensimmäinen rata toiseen suuntaan ja pidin radasta enemmän näin. Alussa otin reippaasi etäisyyttä Danteen ja kiersin putken helposti. Hyppy ennen keppejä meni turhan pitkäksi ja valssin timmellyksissä meinasin ohjata keppien ohi, mutta onneksi Dante korjasi. Jätin Danten pujottelemaan ja liikuin itse sivuttaissuunnassa rengasta kohti. Tehtiin hyvä, suht. nopea keinu. Lähetys 9. esteelle olisi voinut olla parempi, sorruin saattamaan Dantea ihan turhan pitkälle ja oli myöhässä 12. ja 13. esteelle. Tässä piti tehdä takaaleikkaus ja tiukalla haltuunotolla sylikäännös. Sitten täysiä suora ja lähetys putkeen. Puomi oli tosi hidas kun varmistelin kontaktia. Päästiin kuitenkin maaliin tuloksella 0 rv, aika -8,43 ja sija 10/70. Aikaa paloi taas ihan turhaan kontaktien varmisteluun... Jospa joskus pääsisi tuosta tavasta eroon? No, tää oli nyt toka SM-nolla, viisi enään jäljellä.

Kolmas rata oli näistä ehkä mieluisin ja haastavin, mutta meidän rata kaatui jo ihan alussa muutaman esteen jälkeen. Dante bongasi puomin, jota mä en ollut yhtään edes ajatellut mahdollisena pommina. Kääntyi pois reitiltä sentin ennenkuin etujalat osui puomiin, mutta ohitti palatessaan suoritettavan esteen ja hyppäsi sen toiseen suuntaan, joten tuloksena hylätty rata. Tehtiin rata puhtaasti loppuun, vaikka keinun alastulokontakti oli aika nippa nappa. 

Oltiin kotimatkalla jo mukavasti kahden maissa ja kotona neljältä. Ennen jokaista starttia ja jokaisen startin jälkeen lämmittelin ja jäähdyttelin Danten todella huolellisesti ettei vaan jumittuisi. Emmin mielestä Dante ei ainakaan hypännyt huonosti tai himmannut sen enempää kuin yleensä. Koitetaan pitää tästä hyvästä terveydestä nyt kiinni kynsin ja hampain! Tänä vuonna on enään yhdet kisat ja sitten jäädään joulu -ja kastratiotauolle wink.gif