Lähdettiin hyvissä ajoissa treeneihin ja varasin onneksi kunnolla vettä mukaan, päivä oli aivan mielettömän kuuma! Tai ei se nyt niin kuuma ollut kuin kesällä, mutta näin talven jälkeen tuntui aika lämpimältä ;) Meitä oli aika paljon treenaamassa mutta saatiin kuitenkin vedettyä treenit nopeasti ja tehokkaasti läpi. Danten vuoro taisi olla neljäntenä vielä kovan auringonpaahteen aikaan. Treenien teema oli rakennusetsintä ja alueena olivat kaikki kolme taloa.

Maalimiehiä oli kolme, joista ekan halusin näkölähtönä. Hetsattiin Dantea reippaasti ja kun maalimies oli piilossa päästin Danten irti. Kovaa juoksi etsimään maalimiestä ja löysi nopeasti muovitörtöstä. Piilo oli niin korkea ettei Dante voinut hypätä sinne, joten jäi hienosti haukkumaan ulkopuolelle. Hyvä haukku löytyi heti ja Dante sai ilmaista pitkään, n. 15-20 haukkua, olisi varmasti haukkunut pidempään ilman ongelmia.

Mentiin vähän syrjemmälle kun toinen maalimies meni piiloon ja etsittiin ensin tyhjä ykköstalo ja siirryttiin kakkostalolle. Dante löysi maalimiehen heti, mutta sillä oli vähän ongelmia keksiä miten päästä korkean piilon luo. Maalimies oli sukellusveneessä, joka oli täysi umppari. Alusta oli kuitenkin helppo ja Dante ilmaisi ihan hyvin vaikka kunnon haukussa meni taas jonkin aikaa tulla, mutta kyllä se sieltä tuli kun maalimies vain malttoi odottaa.

Kolmas maalimies meni piiloon ja sillä välillä käytiin etsimässä vähän tyhjää että Dante pääsisi nollaamaan hiukan. Vika maalimies oli ihan tokan piilon vieressä olevassa kaapissa jota olin toivonut, koska siinä on kolme eri lokeroa josta koiran pitää osata tarkentaa että missä niistä se on ja halusin katsoa osaisiko Dante. Löysi piilon heti mutta tuli hassusti ylhäältä piilolla ja kipusi piilon katolle, josta näytti hyvin ja selkeästi missä maalimies on, mutta ilmaisu oli nyt hirveän vaikeaa. Dante oli väsynyt ja todella hankalassa asennossa. Koitin vähän auttaa, mutta kun moneen minuuttiin Dante vain "vihvitti" päätin auttaa avaamalla umpparin. Kun Dante pääsi lähemmäs maalimiestä se ilmaisi ihan ok. Loppuun pyysin vikaa maalimiestä vielä ottamaan yhden haukutuksen jotta Dante saisi kunnolla haukuttua.

Kaikenkaikkiaan hyvät treenit, vain vika, Dantelle vielä turhan vaikea umppari oli huono, mutta muuten olin hirveän tyytyväinen sen ilmaisuun. Kouluttaja Sanna antoi sellaisen vinkin, että jos mennään kokeeseen niin ilmoitan tuomarille että Dante ilmaisee joko "kunnon" haukulla tai sitten "vihvittelyllä". Se sen vihvittely on kumma ääni, vaikea kuvailla, mutta se on haukkumista hengityksen (läähätyksen) mukaan, kyllä sen kuulee kauemmaskin mutta ei ehkä ison koiran haukku ;) Nyt tulee parin viikon rauniotauko ja jatketaan sitten ilmaisutreenejä.