Koulu loppui aikaisin joten lähdettiin koirien kanssa treenaamaan Puolarmetsään vähän sitä sun tätä, mukana koko lauma. Aloitettiin treenaamalla agilitya.

Treenien aiheena putket. Rakensin aivan loistavan radan, johon sain yhdistettyä putkenpään ohituksen edestä ja sivusta sekä putkihidastukset. Loppuun tein vielä neliön jossa saatiin hyvin treenattua hypyn kiertoa. Koska oli kuuma tehtiin lyhyissä pätkissä radan eri osia ja vaihtelin aina Danten ja Dracun välillä.

Dracun kanssa alettiin opetella sitä U-putken väärän pään ohitusta ja kauempaan päähän menoa. Ajattelin opettaa siihen sen jalkaan taputtamisen joka kertoo että mennään ohi. Lisäksi heitin putkeen vastakkaisella eli vähän niinkuin poispäinkäännöksellä. Tehtiin aluksi ihan niin että jätin Dracun ihan lähelle ja kutsuin luo, taputin reittä koiranpuoleisella kädellä ja palkka vastakkaisesta. Sitten lisättiin esteitä väliin ja lopuksi otin itse vähän liikettä mukaan. Dracu tajusi tämän tosi hyvin ja tekikin oikein nätisti. Danten kanssa tehtiin tismalleen sama treeni sillä nää putken ohitukset on olleet meille aina vaikeat. Dante taas haki putkea paljon vahvemmin mutta alkoi myös tajuta treenin ideaa.

Sitten tehtiin samaa putkea mutta tultiin edestä päin niin että molemmat päät oli yhtä tyrkyllä ja halusin koirat aina itseni puoleiseen päähän. Tässä käytin simppeliä haltuunottoa jota vahvistettiin palkkaamalla namilla ennen putkea käteentulosta. Draculle taas helppo treeniä kun sillä ei oo vielä niin vetoa putkeen mutta Dantelle haastava. 

Seuraavaksi otettiin niitä putkihidasteita. Haluan siis opettaa Draculle (ja Dantelle) käskyn joka tulee ennen putkea ja kertoo koiralle että hidasta sillä käännytään jyrkästi putken jälkeen. Tämä on erityisesti Draculle tärkeä koska se ampuu aika näyttävästi putkista ulos.. Mulla oli suora putki jota olin hieman lyhentänyt, n 4m pitkä. Käsky on käsillä haltuunotto ennen putkea ja "shh" ja sitten kun koira juoksee putkeen niin lähden itse poispäin ja lelupalkka. Molemmat tajusivat tämän treenin todella hyvin ja tekivät tosi pieniä kaaria putkesta. Välillä otin myös suoria putkia joista palkka edessä.

Treenien lopussa Emmi tuli kentän laidalle ja odotteli kun me tehtiin Dracun kanssa pikkaisen avo-hyppyä. Sitten lähdettiin Danten ja Saran kanssa tekemään pikaiset viestitreenit. Tehtiin tosi helpot treenit koska nää oli Saran palautustreenit SM-kisojen jälkeen. Lähdin B-pisteelle jonne matkaa n. 70-90m, Dante juoksi ensin. Eka jälki n. 100m, toka n. 100m. Molemmat juoksi hyvin helpolla polulla. En muista olenko jo maininnut että ollaan vaihdettu rooleja ainakin väliaikaisesti ja Saran kanssa niin, että mä lähden metsään ja Emmi jää A-pisteelle. Saralla kun oli ongelmia kisoissa vikalla pätkällä ja juoksee kuitenkin mielummin mamman luokse. Danten kanssa tehdään kokeissa varmaan kuitenkin taas niin että Emmi menee B:lle, pitää katsoa... 

Kun lähdettiin metsästä tein vielä tosi pikaisen ampumistreenin. Emmi heitteli Dantelle ja Saralle nameja maahan ja ammuin n. 10 m päästä neljä laukausta. Dante ei reagoinut mitenkään, ei paineistunut tms. Nyt vaan paljon lisää treeniä!

Ihan lopuksi Emmi teki pikaisen tottistreenin Danten kanssa testatakseen miltä homma näyttää. Emmi ohjaa Danten seuraavassa kokeessa tottiksessa, kokeillaan paineistuisiko Dante vähemmän Emmin kanssa kun tilanne ei ole ihan sama kuin normikokeessa. Dante teki tosi mielellään Emmin kanssa, sen ei pitäisi olla ongelma ellei Dante taas paineistu tilanteesta. Dante saa vielä mennä Emmille hoitoon ennen kisaa jotta Emmi kerkeää vähän treenata itsekin. Sitä ennen mun pitäisi kuitenkin hioa ainakin eteenmenoa ja hyppynoutoa!