Viime viestitreenien jälkeen ei olla treenattu mitään, Dante sai pitää 6:n päivän vapaapäivän. Perjantaina suunnattiin kuitenkin Purinalle agilitytreeneihin. Kun meitä oli viime viikolla vain 3, niin nyt oli 7 ja kouluttajakin oltiin saatu paikalle. Treenit veti meille uusi kouluttajatuttavuus, Hilppa, joka on juuri muuttanut PK-seudulle Oulusta.

Rakennettiin rata, jota tehtiin sitten monissa lyhyissä pätkissä. Pätkät oli mukavasti täynnä vauhtia eikä paljoa turhaa kikkailua. Puomi suoritettii jokaisessa ratapätkässä. Ensin tehtiin 2 pätkää, sitten tauko ja yksi pätkä. Eka pätkä sisälsi hankalan kohdan, jossa koira lähetettiin putkeen joka meni puomin alta. Piti sitten koittaa putken jälkeen lähettää koira puomin toiselta puolelta irtoamaan yhdelle hypylle. Parin kokeilun jälkeen Dante hokasi hypyn ja teki kivasti. Ekalla kerralla kun tultiin keinulle, Dante tuli tosi kovaa ja teki ekan lentokeinunsa! Vähän säikähti sitä ja teki sitten oikein liioitellun varovasti.

Toisessa pätkässä oli kiva keppiharjoitus, 90 asteen umpikulma ja siinä pystyi treenaamaan koiran itsenäistä pujottelua kun itse ottaa sivusuunnassa paljon välimatkaa. Otettiin pari kertaa niin, että lopussa oli lelu ja Dante suoritti tosi hyvin. Pari kertaa meni myös ilman lelua, mutta heti kun oma liikevauhti muuttui, Dante lopetti pujottelun. Kun liikuin normaalisti sivulle, pujotteli hyvin. Puomi meni myös tosi hyvin, juoksi todella kovaa ihan loppuun ja otettiin pari kertaa lelupalkalla.

Dante kävi todella kuumana kun ei oltu puuhailtu mitään koko viikkoon, ja oli paljon normaalia kiihkeämpi ja estehakuisempi. Into näkyi kuitenkin parhaiten puomilla. Vaikka vauhtia oli, niin oli kuitenkin todella kuuliainen. Todella hyvät treenit siis. Ainut mikä tarvii selvästi harjoitusta on avokulmakeppien itsenäinen haku, jos en oo auttamassa vaikeissa avokulmissa, hakee helposti väärän. (vaikeilla tarkoitan siis sitä, että tullaan yli 90 asteen kulmassa kepeille.)