Vietettiin kaksi ihan mielettömän kivaa päivää Hau-Openissa Miinan & Mimmin kanssa! Olipa ihanaa uittaa koiria ja höpötellä oikein kunnolla, se 6 tuntia meni ihan huomaamatta! Tänä vuonna tarjolla oli vähän erilaiset skabat, nimittäin joka päivä oli yksi virallinen startti jollekin kokoluokalle sekä joka toinen kerta möllirata. Viralliseen kisaan sai sitten tulla muut ulkopuolisina kisaamaan.

Maanantaina 05.07 oli virallinen startti 1-luokalle, jonne olin ilmoittanut Dracun ja Dante tuli kisaamaan sitten ulkopuolisena. Tuomarina Seppo Savikko. Rata ei ollut ihan mun makuun ja vähän hirvitti suurikehikkoinen rengas... Startattiin ihan alussa Dracun kanssa ja tehtiin tosi hyvää rataa aina sinne renkaalle saakka, jonka Dracu sitten hyppäsi munpuoleisesta kehikosta. Koitettiin ottaa vielä muutama kerta, mutta tuli joka kerta kehikosta läpi  Koska oltiin jo saatu kolmesta kiellosta hylätty rata, jätettiin rengas sitten ja jatkettiin rataa. Keppien vaikea kulma & takaaleikkaus oli turhan vaikea Draculle, mutta muuten rata meni ihan mallikkaasti aina keinulle asti, jossa en muistanut enään antaa mitään hidastetta ja Dracu lähti juoksemaan sitä puomina. Ilme oli kuulemma aika järkyttynyt kun Dracu tajusikin sen olevan keinu! Koitti jarruttaa mutta lentokeinu siitä tuli. Kivaa kuitenkin oli, vitsi kun Dracu irtoaa 

Danten kanssa oltiin sitten ulkopuolisina radalla ja hitsi kun oli hauskaa! Otin kunnon pysäytykset kontakteille ja lähetin Dantea itsenäisesti suorittamaan tosi vapaasti. On se kyllä makee fiilis kun voi vaan lähettää koiran suorittamaan ja luottaa 100% siihen että se tekee! Sain oikein kommenttia että olenpa opettanut hienon jenkkikäännöksen kun se teki niin tiukan käännöksen kun lähetin sen hyppäämään yhtä hyppyä ja juoksin jo täysiä itse seuraavaan paikkaan. Tehtiin puhdas rata ja ihan hyvä aika huomioiden että istutin sitä ihan ajan kanssa kontakteilla.

 

Keskiviikkona 07.07 oli sitten tarjolla yksi virallinen agilitystartti 3-luokalle, jonne mentiin Danten kanssa. Rata oli Anne Saviojan käsialaa ja todella kiva! Virtaava ja hyvät putkiansat! Tehtiin taas tarkasti kontaktit, vaikka tänään en jäänyt istuttamaan Dantea pahemmin niille. Tuli taas tälläkin radalla se aivan mielettömän ihana fiilis kun pystyi vaan lähettämään koiraa suorittamaan ja voi luottaa siihen että se osaa! Mä olen jotenkin tämän kesän aikana saanut Danten kanssa kunnolla yhteistyön pelittämään ja se antaa radoillekin niin paljon lisää itsevarmuutta kun tiedän että Dante osaa lukea mua ja rataa! Tokan A:n jälkeen piti kaartaa tiukasti sivulla olevalle hypylle, mutta en ottanut tarpeeksi tiukasti Dantea haltuun ja se lähti hakemaan edessä olevaa pimeää putkikulmaa!! Eipä ole koira ennen karannut putkeen jonka kumpaakaan päätä ei näy! :O Sain Danten kuitenkin kutsuttua pois ennenkuin se kerkesi kadota putkeen, mutta aika lenkin teki. Tulos oli 0rv, aika -6,94 ja sija 5/32. Hip hei, jo toka SM-nolla!

Kun kolmoset oli kisannut, muutettiin rata mölliradaksi jonne mentiin sitten Dracun kanssa. Radalla oli vain hyppyjä, putkia, A ja puomi, yhteensä vain 15 estettä! Vähän oli arpomista että monentena startataan, mutta päästiin ajallaan radalle! Dracu pysyi lähdössä nätisti, otti tosi kauniisti molemmat kontaktit ja itse maltoin jopa istuttaa sitä niillä! Onhan ne kontaktit vielä ihan sikahitaat, mutta kun saadaan lisää treeniä alle niin eiköhän niistä tule ihan hyvät. Radalla oli muutama kunnon suora, ja vitsi kun se koira irtoaa!!! Kyllähän Dantekin irtoaa, mutta Dracu irtoaa KOVAA!  Ekaa kertaa kokeilin myös radalla hidastaa sitä käännökseen ennen hyppyä ja kyllä se vähän toimi, pääasia kuitenkin ettei tiputtanut rimoja. Ja eteneminen hypyillä on kyllä tosi hyvää, se kaikki hyppytekniikka on opettanut sille tosi hyvän, pitkän askeleen ja se venyttää itseään aina sen sijaan että ottaisi niitä pikkuaskelia hyppyjen väliin. Lopun hyppysuorakin oli tosi nätti, ja tulos oli 0 rv, aika n. -18. Olin mä kyllä niin ylpeä pikkukoirasta, kunhan saadaan treeniä alle niin siitä tulee tosi kiva agilitykoira!

Loppuun vielä muutama SM-kisaraportista jäänyt agilitykuva Dantesta ja musta SM-kisoissa: