Ollaan treenattu tokoa nyt muutama viime viikko oikein ahkerasti molempien koirien kanssa. Viime kirjoitusten jälkeen ollaan käyty kahdissa yhteistreeneissä ensin Kilossa ja sitten Niittykummussa ja tietty tokoiltu kotona ilman seuraa. 

Danten kanssa ollaan keskitytty tunnariin, seuraamiseen, eteentuloon, kapulan pitoon, luoksetulon maahanmenoon ja ruutuun. Kaikki on edistynyt ihan kivasti ja Danten yleinen vire tokossa on parantunut huimasti - eli laskenut vähän järkevämmälle tasolle. Olen itse keskittynyt olemaan rauhallinen, johdonmukainen ja vaativa. Tunnaria ollaan treenattu Jessican näyttämällä tavalla, eli oma piilossa väärien ympärillä ja käyttäen vahvaa "nätisti" sanaa. Viime treeneissä piilotin oman jo väärien keskelle ja meni kyllä tosi hienosti! Seuraamisessa sivulletulon paikka on saatu korjattua ja seuraamispaikka on paljon parempi. Treenataan kuitenkin vielä hihnan kanssa ja nyt käännökset on erityisessä syynissä. Eteentulon vinous on korjautunut eikä Dante enään korjaa itse. Ollaan kuitenkin vielä käsiavulla liikkeessä, seuraavaksi pitäisi häivyttää se pois. Kapulan pitoa ollaan treenattu ihan perinteisellä tavalla, eli Dante eteen istumaan ja kapula suuhun ja sittenesitän ottavani sen pois ja torun jos puree/korjaa. Kivasti ollaan edetty tässä ja voisi alkaa linkittämään treenin vähän pidempään noutomatkaan (nyt n. 2 metriä). Luoksetulon maahanmeno ei ole huomattavasti parantunut, mutta nyt sentään pysyy kunnolla maassa eikä jää kyynerpäät ilmaan kun olen palkannut maassa oloa maahanmenon sijaan. Ruutu menee tosi kivasti, ollaan tehty pääasiassa ruudussa paikalla oloa ja se tuntuu nyt tosi varmalta. Lisäksi ollaan treenattu lähetyksiä eri kulmista ja etäisyyksiltä kosketusalustan kanssa.

Dracun kanssa olen ollut sitten hiukan laiskempi. Ollaan vähän jääty hinkkaamaan juttuja jotka osataan jo enkä ole oikein saanut aikaan opettaa paljoa uutta. Ollaan treenattu seuraamista, kaukokäskyjä, ruutua, tunnaria, oikeaoppista maahanmenoa, paikallaoloa ja eteentuloa. Seuraamista ollaan treenattu vuoroin ulkona isomassa tilassa ja sitten keittiössä käyttäen seiniä hyväksi. Tehdään nyt hihnassa ja ihan pikku askelia. Paikka on nyt ihan ok ja ollaan aloitettu käännösten treenaaminen. Kaukkareissa ollaan treenattu vasta istu-maahan-istu, joka menee ihan ok. Maahanmenon olen saanut korjattua oikeaoppiseksi (takapää on paikallaan, etujalat tulee eteenpäin) ja on nopea. Istuminen ei ole kauhean hyvä, ei meinaisi jaksaa pysyä istumassa vaan tarjoaa koko ajan maahanmenoa. Ruutua ei olla tehty paljoa kun ei ole hirveän usein apuohjaajaa, mutta ne kerrat kun ollaan tehty on mennyt tosi kivasti. Hakee jo hyvin ruudun paikan ja jää siihen odottamaan palkkaa. Muutama päivä sitten aloitettiin tunnarin treenaus niin, että piilotin omaa lehtikasan alle niin että Dracu näki ja lähetin sen. Etsii hienosti ja naksautan heti kun ottaa kapulan suuhun. Tuo muutaman askeleen ja sitten tiputtaa kapulan kun tulee hakemaan namia multa. Noutoahan me ei olla treenattu vielä yhtään. Paikallaolo edistyy pikku hiljaa, istuminen on parempi kuin maassaolo. Ollaan alettu tekemään paikallaoloa niin, että liike alkaa sivulla olosta, käsken maahan ja jätän siihen. Eteentuloa ollaan treenattu vasta ihan kotona niin, että istun tuolilla ja vedän namilla oikeaan paikkaan ja naksautan. Tulee oikeaan paikkaan jo tosi pienellä käsiavulla ja istuu hyvin suoraan ja lähelle. Hiljaa hyvä tulee :)

Tässä on muutama Tiian ottama tokokuva parin viikon takaa:

2043936.jpg

2043937.jpg

2043942.jpg

2043940.jpg

2043944.jpg

2043957.jpg