Aloitettiin sunnuntaiaamu reippaasti jälleen Espoon metsissä Emmin ja koirien kanssa. Otettiin ensin pieni viestipätkä, Emmi jäi A-pisteelle ja itse lähdin Danten ja Saran kanssa B-pisteelle. Näiden välinen matka oli n. 300m. Matkaa hankaloitti huomattavasti se, että joku keksi kävellä suoraan reitin poikki ennekuin lähetin koirat. Molemmat selvittivät kuitenkin sen hienosti, eikä kumpikaan edes epäröinyt vierasta hajua. Sitten siirryin n. 100m eteenpäin ja jäin odottelemaan Dantea. Molemmat tulivatkin hienosti juuri oikeaa reittiä perille. Lähetin ne vielä kerran takaisin ja lähdin sitten A-pisteelle. Matkalla törmäsin koiranulkoiluttajaan, joka käveli juuri reittiä. Kysyin, että oliko kaksi koiraa ohitanut hänet, ja sanoi että kyllä, tulivat ihan vierestä, mutteivat reagoineet häneen tai koiraan mitenkään, painelivat vain ohi :)

Sitten siirryttiin ottamaan esineruutua. Dantelle tallattiin n. 20x50 suuri, erittäin hankala alue, jossa oli paljon ryteikköä ja puskaa. Ensimmäinen esine laitettiin ihan takarajalle, mutta vaikka Dante meni hyvin syvälle, se tuli takaisin ilman. Otin sen kiinni ja Sara päsi hakemaan sen Danten katsoessa vierestä. Nyt piilotettiin esine samaan paikkaan ja Dante toi sen hienosti. Vietiin vielä kaksi muuta esinettä, sillä oli hieman hankaluuksia löytää ne, se jäi etsimään liian lähelle, muttei luovuttanut enään, vaan etsi sitkeästi kunnes löysi molemmat.

Ja sitten kodin kautta suoraan Purinalle agilitykisoihin! Maxi1-luokka oli viimeisenä vuorossa, ja me oltiin aivan loppupäässä Danten kanssa starttilistalla. Tuomarina oli taas Anne Savioja, joka oli tehnyt suhteellisen haastavan radan. Dante kävi erittäin kuumana ennen rataa, mutta jaksoi hyvin keskittyä itse radalla. Kontaktit eivät olleet ihan sitä, mitä halusin, varsinkin A:lla, joka tehtiin kaksi kertaa, keinu meni kuitenkin hyvin. Tehtiin ihan vauhdikas nollarata, ajalla -8.59, joka riitti luokan voittoon! Ja samallahan siirryimme kakkosluokkaan! Tuomari sanoi vielä palkintojenjaossa, että oli jo lauantaina vakuuttunut, että meistä tulee vielä jotain suurta :D Kyllä tuo piski on aika taitava, ikää 1v ja 9kk, agilityä treenatu reilu puoli vuotta ja takana neljä starttia (kaksi viikonloppua), ja me ollaan jo kakkosissa! Ensi viikonloppuna sitten eka startti kakkosluokassa.