Taas kotipihan viereisellä pikkuisella aukiolla tokoa pääasiassa Dracun kanssa. Dante sai treenata mun kiertämistä ja noutaa muutaman kerran. Saatiin taas yleisöä ja yksi vanhempi herra tuli kertomaan kuinka hän joskus 70-luvulla veti pk-koirien tottelevaisuustreenejä Laakson kentällä! Ihmetteli sitten kovasti mun naksutinta ja "namien viljelyä". 

Dracun treenit:

  • Aloitettiin sivulta maahanmenon nopeustreenillä. Otin Dracua sivulle, käskin maahan ja palkkasin lelulla. Sain ihan kiitettävästi ripeyttä maahanmenoihin, ainut ongelma oli se, että Dracua pitää käskeä maahan sivulta about miljoonan muunkin liikkeen yhteydessä joten tätä pitäisi muistaa palkata yllärinä aina säännöllisesti eikä vaan tälleen kuurina.
  • Seuraavaksi vuorossa oli paikalla istumista. Tässä oli tapahtunut eiliseen verrattuna parannusta, vaikka Dracu ei vieläkään kestä sitä että kävelen kauheasti sen taakse. Heittelin vähän palloa joka ei myöskään häirinnyt. Typerästi otin ihan treenien lopussa noutoa niin että Dracu oli sivulla ja steppaili. Pitää vältellä näitä tilanteita nyt kunnes saan tuon tassujen paikalla pitämisen varmemmaksi. Kaukkareissa ei muuten enään stepannut kun tulin luokse palkkaamaan!
  • Sitten tehtiin vähän käsitreeniä ja sivulletulotreeniä. Dracu tajusi jo ettei maasta sivulle noustetta saa koskea käteen, mutta edestä sivulle siirtymisessä se koskee. Nyt Dracu on sivulle kiepin kautta tulon sijaan alkanut vain kääntymään sivulle, jolloin se ei koske käteen mutta ottaa herkästi vinon asennon liian edestä. Enkä tykkää siitä yhtään, tosta ei oo pitkä matka pomppaamiseen sivulle... Ajettlin kokeilla opettaa sen peruuttamaan kunnolla sivulle, joten treenattiin siinä samalla vähän peruuttamista. Tätä voin sitten kanssa käyttää kun aletaan liittämään peruutukset seuraamiseen!
  • Seuraavaksi vuorossa oli kaukokäskyt. Otettiin ensin istu-maahan-istu ilman käsiapuja. Nämä alkaa toimia, istuminen on miltein yhtä täpäkkä kuin käsimerkillä vaikka etäisyyttä olisikin muutama metri. Tehtiin aika paljon seiso-maahan-seiso ja tässä se nouseminen on jo hyvällä mallilla. Maahanmenossa katsoo musta liikaa kättä enkä ole varma että tajuaako Dracu oikeesti sen tekniikan. Pitäisi joku ilta muistaa naksutella tätä vaikka sisällä. Lopuksi otettiin seiso-istu-seiso. Tämä on edistynyt tosi hyvin, peruuttamalla Dracua kohti se siirtää etutassuja juuri täydellisesti. Nythän vaadin sitä peruuttamaan hieman liikaa, mutta kun se tajuaa liikkeen idean niin korjaillaan sitä yliperuutusta. Tässä ainut ongelma on mun käskytys. Olen vain tyhmästi käyttänyt "istu" käskyä joka mulla on muutenkin käytössä, pitäisi keksiä joku toinen, erilainen käsky...
  • Viimeiseksi tehtiin muutama nouto ihan kunnon kapulalla. Eka otin koko noutoliikkeen läpi, mutta totesin että en halua Dracun steppaavan siinä sivulla joten päätin tehdä niitä nostatusnoutoja. Eli pidän Dracua niskavilloista kiinni, hetsaan kapulalla, heitän ja päästän perään. Sitten vaan pakoon ja kun Dracu tulee lähelle niin lelu esille ja palkkaus. Hyvin innokkaasti tuo sitten nouti! Pitää muistaa ottaa näitä nostatusnoutoja vain kunnes Dracun odotus on valmis, ja tietty luovutuksia.

Huomenna voisi olla vuorossa taas istumista, tunnaria, peruutus & käsitreeniä, kaukoja ja pitkästä aikaa seisomisia. Ei kuitenkaan mitään vauhdikkaita kiertopysähdyksiä kun ulkona on niin liukasta, ihan vaan perus naminheittoa ettei käsky ihan unohdu