Danten viettäessä sairaslomaa, ollaan me treenailtu ahkeraan Dracun kanssa. Tiistaina otin sen mukaan agilitykentälle kun koulutin möllejä. Koska paikalla oli niin vähän koirakoita, otin Dracun kanssa aina vähän väliä jotain juttuja. Ensin tehtiin suoraa hyppy-hyppy-hyppyä. Sitten lisättiin alkuun putki. Kokeilin tätä ensin niin, että lopussa on lelu ja toisella kerralla lopussa oli namipurkki. Fiilis oli aivan toinen namien kanssa, Dracu ei vaan fokusoitunut leluun samalla tavalla kuin namiin. Sitten tehtiin harjoitusta toiseen suuntaan, eli putki oli vikana. Terhi oli onneksi auttamassa, joten kun Dracu koitti tokalla kerralla juosta putken ohi namille Terhi kerkesi nappaamaan palkan pois. Muuten teki täydellisesti joka kerta. Loppuun otettiin vielä yhden hypyn kääntymistreeniä. Koitin myös vähän kahdeksikkoa yhden esteen kanssa. Dracu kävi vähän turhan kuumana eikä oikein malttanut tehdä joka kerta oikein...

Keskiviikkona lähdettiin sitten Riitan tokotunnille, joka oli tämän kurssin viimeinen kerta. Meillä ei ollut mitään uutta liikettä, vaan harjoiteltiin sopivanlaisen treenin tekoa ja kerrattiin opittuja liikkeitä. Me aloitettiin ja tein treenin, jossa aloitettiin muutamalla sivulletuloharjoitukselle. Sitten vähän seuraamistreeniä. Tämän jälkeen otin maahanmenoja lelupalkalla ja loppuun otettiin paikallaolotreeniä. Riitta kehui treenisuunnitelmaa (tarkkuutta, viettiä/hauskaa, keskittymistä) ja mä sain kehuja että olen innostava ja oikea-aikaisesti palkkaava kouluttaja. Noottia tuli omasta sähläyksestä, voisi pitää paremmat hengähdystauot treenijuttujen välissä ja vähän rauhoittua itse myös. Lisäksi pitää muistaa se treeninaloitussana. 

Lisäksi puhuttiin rauhoittumisen tärkeydestä. Pitäisi alkaa tehdä rauhoittumistreenejä enemmän ja aloittaa nimenomaan kotona. Dracun kanssa se on vielä supertärkeää, Riitta oli sitä mieltä että Dracu on ikäisekseen erityisen vietikäs ja kuuma :O Apua, mulla on kohta kaksi Dantea... Lisäksi kyselin vähän ideoita miten opettaa ruudun kun en päässyt viimeksi jolloin he sitä treenasivat. Riitta ehdotti meille "näyttöruutua", josta en ollut kuullutkaan aikaisemmin. Eli koira jää odottamaan ja ohjaaja juoksee ruutuun ja näyttää että tänne ja täällä riehutaan. Sitten koira lähetetään ruutuun. Ihan mielenkiintoista, pitää vähän tutkia tätä koulutusmenetelmää. Treenien jälkeen käytiin sitten porukalla juoksuttamassa pentuja ja ne pääsivät hieman purkaamaan energiaa ;)