Tämä kesä on mennyt niin laiskasti, että taisi tänään olla kesän tokat viestitreenit Dantella... Tokoa on kyllä tullut treenailtua, vaikka kuumuus selkeästi verottaa niin koiraa kuin omistajaa.

Tuossa keskipäivällä lähdettiin uhmaamaan kesää ulos TOKO:n merkeissä. Aloitettiin Danten kanssa luoksetulolla, kun se ennakoi pysähdystä, heitin pallon taakseni ja näin saatiin luoksetuloon vauhtia. Kerrattiin myos hieman kaukokäskyjä, jotka alkavat sujua jo mallikkaasti, viimeinkin Dante on tajunnut että liikutetaan vain etutassuja! Juuri ennen kuin lopetin, Dante taas säikähti jotain mun liikettä, ja meni lukkoon. Ihan kummallista, se tuntuu paineistuvan ihan vain äkillisestä liikkumisesta niin paljon, ettei tule lähellekkään, vaan kiertelee kaukana. Kun menen kyykkyyn, niin tulee varovasti ja rauhoittelevasti, vaikken ole yhtään vihainen. Se pelästyí niin kamalasti sitä, että koitin astua sen yli TOKO:n SM-kisoissa, että menee ihan lukkoon jos vähänkin oma jalka nousee normaalia korkeammalle. Otin Stellan kanssa vähän ruututreeniä ja kaukokäskyjä, ei taideta koskaan saada VOI1-tulosta :( Se ei sitten mitenkään osaa noita kaukokäskyjä, vaikka kuinka treenataan... Lopuksi otin Danten kanssa vielä ruututreeniä, opetan sille sen koskettimen avulla, ja hyvin on tajunnut.

Illalla lähdettiin Emmin kanssa meidän metsiin treenaamaan viestiä. Päätettiin tehdä kolme juoksua, niin että mä lähdin koirien kanssa, ja Emmi jäi paikalleen. Otettiin n. 300m matka, ja lähetin ensin Danten. Kun Dante oli Em´millä, lähetin Saran. Sitten siirryin eteenpäin n. 100m, ja jäin odottamaan koiria. Koska mulle oli vahingossa jäänyt molemmat puhelimet, ei yhtään tiennyt mitä toisessa päässä tapahtui. Jonkin ajan päästä Dante tulikin luokse, ihan puhki, mutta oikeaa reittiä. Sara ei sitten koskaan mua löytänyt, vaan Emmi ja Sara rämpi meidän luo yhdessä, ja kuulemma Dante oli eka lähtenyt, ihan täysiä ja innokkaasti, mutta tullut hetken päästä takaisin. Uusi lähetys, ja se löysi mut. Sara oli tullut kahdelta lähetykseltä takaisin, nähtävästi molemmat koirat olivat lähteneet seuraamaan polkua, jota olin kulkenut hieman matkaa ja sitten poikennut siltä.

Otettiin vielä oikein helppo, n. 50m matka, jonka koirat juoksivat 5 kertaa. Niillä oli meihin koko ajan näköetäisyys ja kaikki meni todella hyvin. Nyt pitäisi vaan päästä maastoon, jossa ei ole polkuja ja tarpeaksi avointa, että näkee hieman pidemmälle, missä koira on...